Няколко дни след като говорителят на външното министерство на Русия

...
Няколко дни след като говорителят на външното министерство на Русия
Коментари Харесай

Без да споменава Русия БСП обяви, че истината за спасяването на българските евреи не може да бъде подменена

Няколко дни откакто представителят на външното министерство на Русия Мария Захова разгласи, че армията на Съветския съюз е избавила десетки хиляди български евреи, Българска социалистическа партия излезе с политическа декларация, в която съобщи, че спасяването на българските евреи е станало със взаимните старания на " разнообразни по своите идейни и политически убеждения, на демократично мислещи публични пластове ". Без да упоменат Русия от социалистическата партия ясно обявиха, че историческата истина за това не може да бъде сменена или пренаписана от заинтригувани среди и страни.

На среща в Раднево преди дни депутатът от " Българска социалистическа партия за България " проф. Иво Христов изрази единодушие с позицията на съветската страна за спасяването на българските евреи.

" В тежките години на Втората международна война българският народ, неговите духовни водачи, смели и почтени жители от разнообразни политически сили застанаха в отбрана на българските евреи. Със взаимните старания на разнообразни по своите идейни и политически убеждения, на демократично мислещи публични пластове, беше осъществено дело, несравнимо по своя мащаб и краен резултат - спасяването на българските евреи ", съобщи през днешния ден в декларация на групата на " Българска социалистическа партия за България " зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов.

В декларацията се споделя още: " Тази историческа истина не може да бъде сменена, изкривена или пренаписана от заинтригувани политически среди и страни. Тя откри своето уместно място в връзките сред българския и еврейски народ и се трансформира в полезност на нашето междудържавно другарство ".

Валери Жаблянов уточни още, че Българска социалистическа партия е взела участие в този исторически героизъм - " посредством своите представители, посредством работническите демонстрации ". " Следователно изцяло несъстоятелно е който и да било да слага под подозрение нашата позиция, тъй като тя не е единствено устно изразена като позициите на модерни партии, а за нея са починали като членове на Българска комунистическа партия стотици български евреи ", уточни зам.-председателят на Народното събрание.

" Ние показваме нашето надълбоко безпокойствие и противоречие с опитите политическата полемика в днешното Народно заседание да бъде фокусирана непрестанно върху интервали от историята, които разделят нашата раса - явно това е търсено и целеустремено ", се показва още в декларацията на Българска социалистическа партия. Социалистите приканват " да почитаме историята и да не я използваме за противодействия ".

В декларацията на Българска социалистическа партия се визира и изявлението на аления народен представител и професор Иво Христов, че 80% от българите са дебилни, за което ГЕРБ изиска неговата оставка, а той единствено се извини.

" Напомняме, че надалеч по-груби квалификации като " неприятен материал ", " елементарни " и сходни във връзка с българите са правени от настоящия министър-председател, за които изявления извинения не са поднасяни в този миг ", съобщи Жалблянов. Той изиска народните представители да работят за по-добро бъдеще на България.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР