Няколко демократи в Камарата на представителите на САЩ внесоха предложение

...
Няколко демократи в Камарата на представителите на САЩ внесоха предложение
Коментари Харесай

Демократи внесоха предложение за импийчмънт на Тръмп

Няколко демократи в Камарата на представителите на Съединени американски щати внесоха предложение за импийчмънт на президента Доналд Тръмп , оповестява АП.

Те го упрекват във възпрепятстване на правораздаването, нелегално уволняване на шефа на ФБР Джеймс Коми, " подкопаване " на американската правосъдна система, нарушение на свободата на слово и нарушение на член за възнагражденията.

" Вярваме, че президентът Тръмп нарушава Конституцията на Съединени американски щати и вкарваме пет точки за импийчмънт ", сподели демократът от Тенеси Стив Коен.

Той е подкрепян от Луис Гутиерес от Илинойс, Ал Грийн от Тексас, Адриано Еспаилат от Ню Йорк, Марша Фъдж от Охайо и Джон Ярмут от Кентъки.

Според АП дребна е вероятността импийчмънтът да се случи, защото републиканците управляват Конгреса, а също по този начин водачите на демократите са срещу концепцията, тъй като имат вяра, че единствено ще разгневи републиканците , които поддържат президента. В момента републиканците държат 240 места в долната камара, до момента в който демократите - 194.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР