Управляващата партия в Мексико МОРЕНА обяви Клаудия Шейнбаум за победител

...
Управляващата партия в Мексико МОРЕНА обяви Клаудия Шейнбаум за победител
Коментари Харесай

Клаудия Шейнбаум е новият президент на Мексико

Управляващата партия в Мексико МОРЕНА разгласи Клаудия Шейнбаум за победител на президентските избори в страната, заяви Ройтерс.

Телевизия NMAS и вестник " Финансиеро " оповестиха, че техните екзитполове демонстрират, че Шейнбаум е победителка, само че не показаха съответните данни от изследванията.

Лидерът на МОРЕНА Марио Делгадо сподели пред последователи в столицата Мексико, че Шейнбаум побеждава с " доста огромна " преднина.

Най-големите избори в историята на Мексико, на които би трябвало да бъдат определени близо 20 хиляди чиновници, са и най-кървавите в актуалната история на страната. По време на акцията бяха убити 38 претенденти, в това число локален претендент, който беше прострелян смъртоносно в събота. Насилието ускори безпокойството от въздействието на воюващите наркокартели върху демокрацията.

В изборния ден двама души бяха убити в изборни секции в щата Пуебла.

Шейнбаум, която безапелационно водеше и в изследванията на публичното мнение преди изборите пред главния си съперник Сочитъл Галвес, ще има сложната задача да се изправи пред насилието на проведената престъпност. Ако изборът ѝ бъде доказан и от формалните резултати, Шейнбаум ще стане първата жена-президент на Мексико.

Новият президент ще встъпи в служба на 1 октомври.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР