От днес започва кампанията за бране на череши в Кюстендилско.

...
От днес започва кампанията за бране на череши в Кюстендилско.
Коментари Харесай

Започва кампанията по събиране на черешите в Кюстендилско. Как ще се охраняват масивите

От през днешния ден стартира акцията за бране на череши в Кюстендилско. На този декор обаче, стоят проблемите с незадоволителната работна ръка и защитата на черешовите масиви. И тази година чиновници на Министерство на вътрешните работи, измежду които жандармерия и полиция още веднъж ще охраняват черешовите масиви. Проблем обаче остава работната ръка в региона.

Производителят Димитър Домозетов от село Пиперков чифлик споделя, че е чакал през днешния ден 35 души от Благоевград и Гоце Делчев, само че никой не е пристигнал:

Отивам в този момент да диря други, с които съм приказвал отново, с цел да мога да стартира акцията. А през днешния ден публично започва акцията за прибирането на черешовата годишна продукция в Кюстендилския район. Работниците взимат на кг, заплаща им се незабавно по този начин е проведено, товари се на буса и отпътува.

Веднага след изборите в защитата на черешовите градини ще се включи и жандармерия, сподели кметът на Кюстендил Огнян Атанасов и разясни:

През 2009 година имаше един изключително тежък случай, при който почина надзирател на черешова градина, беше погубен. Поради тази причина оттогава всяка година се прави организация взаимно сред органите на Министерство на вътрешните работи и общината, дефинират се контролни точки и КПП-та, с цел да може акцията да премине умерено, да бъдат спокойни и притежателите на черешови масиви и тяхната продукция ще бъде обезпечена и опазена.

Стопаните тази година дават опцията хората сами да дойдат да си наберат череши от градините и да си заплатят набраното количество - нещо, което е извънредно уместно, както за фамилии през уикенда, по този начин и за възпитаници.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР