Няколко държави-членки на Европейския съюз обмислят да признаят съвместно държавата

...
Няколко държави-членки на Европейския съюз обмислят да признаят съвместно държавата
Коментари Харесай

ДОКЛАД: Страни от ЕС обмислят съвместно признаване на палестинската държава на 21 май

Няколко държави-членки на Европейския съюз обмислят да признаят взаимно страната Палестина на 21 май, оповестиха ирландските медии в сряда.
Обществената телевизия RTE заяви, че Ирландия, Испания, Словения и Малта неотдавна са засилили контактите си с оглед взаимно признание на палестинската държавност на този ден.
В взаимно изказване от 22 март някогашният министър-председател Лео Варадкар и неговите испански, малтийски и словенски сътрудници споделиха, че са разискали своята „ подготвеност да признаят Палестина и споделиха, че ще го създадем, когато тя може да даде позитивен принос и събитията са подобаващи. "
Израел удари линията Газа като възмездие за офанзивата на 7 октомври от палестинската формация Хамас, която умъртви към 1200 души.
Повече от 34 800 палестинци са били убити от този момент в Газа, най-вече дами и деца, а други 78 100 са ранени, съгласно палестинските здравни управляващи.
Повече от седем месеца след израелската война големи елементи от Газа лежаха в руини, тласкайки 85% от популацията на анклава към вътрешно разселване на фона на осакатяваща обсада на храна, чиста вода и медикаменти, съгласно Организация на обединените нации.
Израел е упрекнат в геноцид в Международния съд. Временно решение от януари гласи, че е „ правдоподобно “ Израел да прави геноцид в Газа и подреди на Тел Авив да спре сходни дейности и да вземе ограничения, с цел да подсигурява, че филантропичната помощ се дава на цивилни.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР