Няколко часа преди да започне 49-ият конгрес на БСП хиляди

...
Няколко часа преди да започне 49-ият конгрес на БСП хиляди
Коментари Харесай

Кюфте или Визия за България... социализъм като дим

Няколко часа преди да стартира 49-ият конгрес на Българска социалистическа партия хиляди социалисти, депутати и евродепутати от всички краища на страната пристигнаха сякаш да уважат конгреса на столетницата.

Въпреки приповдигнатото въодушевление, което властваше преди високия конгрес на столетната партия, още веднъж глас надигнаха терзанията, че успеха на изборите може да се изплъзне.

Дори някогашният водач на Българска социалистическа партия и сегашен президент на ПЕС Сергей Станишев призна пред медиите горчивата истина, че социалистите умерено могат да подарят успеха на съперниците си от ГЕРБ на евроизборите.

Причината - в партията към момента отчетливо се вижда вътрешното разцепление, изключително в разногласието има ли място Станишев в листата за Екологичен потенциал на Българска социалистическа партия.

А дали има интерес към другите възможности на партията приказват не толкоз думите, а... пристрастеността към цигарата и кюфтето. Гладът (към тютюна или храната ) най-ясно се видя по време на разискването и приемането на плана " Визия за България ", където вместо бурни възгласи, викания и горделивост от набелязаните упоритости в документа, съпартийците на Корнелия Нинова излязоха на по цигара, да хапнат безвъзмезден сандчич с кюфте и на чаша кафе да се впуснат в диалог на тематики, разнообразни от това, за което са пристигнали. А дано партийният лидер и управлението нищят тезисите на Визията и алтернативата за България.

Цяла една година мина във воюване и циркулиране на България за показване на прословутия документ, печелене на нови приятели и другарки и " една опция " за усъвършенстване в обществения и икономомическия живот, които обаче бяха сменени от една, две бързо горящи димни или бездимни цигара и... едно кюфте.

Дали това не е сигнал на бързо горящите взаимоотношения вътре в самата партия и дали няма бързо да изгорят техните упоритости да завоюват евроизборите, локалните избори, а за какво не и по този начин наречените предварителни парламентарни избори, за които от Българска социалистическа партия толкоз време упорстват? Или димът от цигарата догаря, както догара ползата към Визия зз България? Или може би държанието на делегатите е като резултат от теренно изследване - Визията или кюфтето? Кой ще надделее - духовният апетит или гладът на стомаха? Това е въпросът, а отговорът - единствено няколко месеца по-късно (или още през днешния ден на софрата).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР