Някои загадки просто нямат обяснение, като тези за Морето на

...
Някои загадки просто нямат обяснение, като тези за Морето на
Коментари Харесай

„Центрофугата“ на Саргасово море може да погълне човек за секунди

Някои загадки просто нямат пояснение, като тези за Морето на дявола и Саргасово море

Хиляди пъти в морските дълбини са изчезвали кораби, лодки, самолети, появявали са се гибелни водовъртежи, големи талази, необикновени светещи кръгове върху водата. Необяснимите събития са съсредоточени в обособени зони, които притеглят индивида без значение от голямата опасност…

САРГАСОВО МОРЕ

Саргасово море, което се намира югоизточно от Бермудския триъгълник , постоянно се бърка със северния му комшия. Според някои учени всички загадки на Бермудите могат да намерят своите отговори точно в Саргасово море. Но тукашните явления са напълно разнообразни, въпреки и не по-малко тайнствени. Това море се намира в централната част на Атлантическия океан, а названието си дължи на необикновената специфичност. Работата е там, че теченията се изместват по часовниковата стрелка и в зоната на морето се е образувала голяма централизация на саргасови водорасли, както и на отпадъци, дело на човешка активност.

Образувайки голяма фуния, това море живее собствен, напълно самостоятелен живот

Температурите там са доста по-високи, в сравнение с в близките води. Тук от самото начало царува безветрие, следят се необикновени миражи. Говори се, че слънцето изгрява от двете направления на света по едно и също време. В морето се развъждат доста типове риби, а самият регион съставлява избрана сеизмична опасност.

Носели се митове за това, че тукашните водорасли изяждат хора, само че в този момент това провокира само усмивки. Ричард Силвестър – академик от Западноавстралийския университет, предлага своя догадка. Според него, единствено по себе си, Саргасово море е голяма центрофуга. То основава дребни водовъртежи, които доближават и до Бермудския триъгълник. Неголемите циклони, където водата и въздухът се въртят в кръг, се оказват задоволителни, с цел да обхванат човек…

МОРЕТО НА ДЯВОЛА

Районът, получил това злокобно наименование, е ситуиран в Тихия океан – на 100 километра от Токио, на север до Филипините и с последна точка край островите Гуам. И въпреки че няма обозначения на картата, моряците се стараят да заобикалят тази област. Причината е, че там постоянно непринудено се появяват стихии, след които незабавно настава мъртво безветрие. В Морето на дявола е невероятно да се срещнат делфини , китове, над него не летят птици. В началото на 50-те години единствено за пет години там са изчезнали безследно девет кораба.

Един от най-необяснимите случаи става през 1955 година, когато изчезва цяла научна експедиция под названието „ Калемару-5 “

В този регион се отбелязва и висока сеизмична интензивност. Дъното към момента не се е оформило, на повърхността му непрекъснато се появяват вулканични острови, други изчезват. Именно заради тази причина неочакваното изгубване на корабите се изяснява с неприятна навигация. Но има учени, съгласно които високата циклонична активност е причина за гибелта на корабите.

В този регион са следени изключително мощни тайфуни и циклони, които се появяват в Тихия океан, край Марианските острови, в Южнокитайско море и други близко ситуирани региони. Всички те минават през Морето на дявола, като го трансформират в мъчно място за корабоплаване.

Инфо: www.thebermudian.com

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР