Някои специализирани онлайн търговци на дребно в ЕС заявиха, че

...
Някои специализирани онлайн търговци на дребно в ЕС заявиха, че
Коментари Харесай

Напрежение - фирми отказват доставки за UK

Някои профилирани онлайн търговци на дребно в Европейски Съюз обявиха, че към този момент няма да доставят за Обединеното кралство заради данъчните промени, влезнали в действие на 1 януари.

Наприме, фирмата за велосипедни елементи Dutch Bike Bits съобщи, че занапред нататък ще доставя до всяка страна в света като се изключи Англия, заяви Би Би Си.

" Заради английската политика сме принудени да спрем да се занимаваме с английски клиенти ", декларират от нидерландската компания за колела.

Компаниите недоволстват, тъй като, с цел да се съобразят с условията на данъчните управляващи на Обединеното кралство, са изправени пред по-високи разноски и засилена администрация.

В същото време интернационалните спедиторски компании, в това число Federal Express и TNT, обявиха, че постановат спомагателни такси за колета сред Англия и Европейски Съюз.

Кралската данъчна и митническа работа (HM Revenue and Customs - HMRC) наложи промени в разпоредбите за Данък добавена стойност от 1 януари 2021 година

Данък добавена стойност към този момент се събира на мястото на продажба, а не на мястото на вноса. По създание това значи, че от задграничните търговци на дребно, изпращащи артикули в Обединеното кралство, се чака да се записват по Данък добавена стойност в Обединеното кралство и да ги отчетат пред HMRC, в случай че продажната стойност е под 150 евро (135 английски лири).

В същото време специалисти обявиха, че е от жизненоважно значение държавното управление да обясни както на потребителите, по този начин и на търговците какво значат измененията вследствие на Брекзит за тях и по какъв начин да пазарят

Ричард Алън, основател на акцията " Търговци на дребно против Данък добавена стойност измамите ", съобщи пред Би Би Си, че голямото нарастване на интернационалните онлайн продажби е довело до голямо укриване на Данък добавена стойност.

За даване на услугата, регистрация по Данък добавена стойност, HMRC има намерение да начисли такса на всяка компания по света във всяка страна по света, която изнася за Обединеното кралство ", съобщи компанията Dutch Bike Bits.

" Очевидно това е неуместно за една страна, само че представете си какво би станало в случай че всяка страна по света има същата концепция. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР