Някои ресторанти в Истанбул започнаха да таксуват клиентите си за

...
Някои ресторанти в Истанбул започнаха да таксуват клиентите си за
Коментари Харесай

Голям скандал с кръчми в Истанбул! Какво измислиха

Някои заведения за хранене в Истанбул започнаха да таксуват клиентите си за отопление на фона на покачващите се цени на тока и други разноски. Това провокира отвращение измежду хората. 

Потребители на обществените медии разгласиха сметки, които са им били връчени в заведения за хранене, показващи, че са били таксувани за отопление. Други пък споделят, че някои заведения за хранене са въвели нови правила като условие поръчките да бъдат минимум 30 лири (3,80 лв) или клиентите могат да заемат маса най-вече за 30 минути.

Хората от сектора признават, че разноските са се нараснали, само че огромна част от заведенията за хранене към момента не прибягвали до сходни необикновени такси.

Потърпевши споделят, че някои заведения за хранене таксуват от 10 лири (1,30 лв) до 70 лири (8,90 лв) към сметките за маса с отопление. 

Тези места са единствено дребна част от бизнеса в бранша, сподели Рамазан Бингьол, началник на Асоциация на всички снабдители на заведения за хранене и заведения за хранене (TÜRES).

„ Ресторантите и други места за публично хранене нормално покачват цените на продуктите в менюто си, с цел да покрият спомагателните разноски. Това евентуално ще се случи още веднъж и множеството от компаниите няма да таксуват за отопление или заемане на маса “, сподели Бингьол.

Министърът на енергетиката и естествените запаси Фатих Дьонмез сподели по-рано тази седмица, че неговото министерство и регулаторът на енергийния пазар EPDK правят оценка настояванията на обществеността за понижаване на цените на електрическата енергия, само че към момента не е взето съответно решение.

Президентът Ердоган заяви през вчерашния ден: " Приложихме всевъзможни механизми, с цел да улесним жителите и продължаваме да го вършим. Ние ще предпазим нашите жители от инфлацията “.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР