Някои просто очарователни идеи: Аз ще бъда с чудна рокля...с

...
Някои просто очарователни идеи: Аз ще бъда с чудна рокля...с
Коментари Харесай

Сватбата, която си е лично твоя - II

Някои просто очарователни хрумвания:

„ Аз ще бъда с чудна рокля...с къдри от звезди ще светя ”. Едно хубаво направено венче е доста по- ефектно от някой особено аранжиран букет. А за какво не и венец за него... Или едно красиво цвете като лилиум или маргарита, забодено зад ухото. Ако държиш на хвърлянето на букета, може да си направиш няколко по дребни, обединени хлабаво с панделка в един огромен. Така като го хвърлиш, той ще се разпадне във въздуха и завистливи погледи няма да пробождат една единствена гостенка. Що се отнася до роклята, обувките – чувствай се комфортно и красива. Лен вместо сатен, памук вместо тюл, боса вместо на 15 см токчета. Ти по този начин или другояче си красива, тъй като любовта те озарява, бъди сигурна. От булото обаче не се отхвърляй елементарно, то някак остава с неизпълним сексапил. Моментът, в който обичаният повдига булото, с цел да те целуне...

Моминско празненство, ергенско празненство. Нова процедура за нашите географски ширини, само че пък... каква процедура единствено! Събери девойките на по коктейл и не ги мисли момчетата. Поклюкарствайте си, наприказвайте се. Сигурно някои от тях не си ги виждала от много време. Традицията гласи, че държанието е по-разкрепостено, подарява се секси долни дрехи и се разискват интимни тематики, само че това към този момент си е въпрос на темперамент и настройка. Нека празненства да са най-малко ден преди Деня, с цел да не сте подпухнали и махмурлии и двамата.

Шведска маса вместо дълги трапези. На всяка женитба се хапва и пийва, в един миг стомахът натежава и щом се стигне до танци, на никой не му се измъква от примката на дългата софра. Може да си организираш шведска маса, а към нея да има няколко маси, на които да се хапва. Целта е не да се преяде с класиката – „ овчарска салата- дребна ракия ”, „ двойка кебапчета- с- гарнитура + бира/ винце ”, а да е вкусно и засищащо. Така и всеки ще си сяда където и до който желае, без да се тревожиш, че ще събереш разграничени към този момент двойки или хора, които по никакъв начин не се познават, а са принудени да стоят един до различен. Нека менюто да не е щедро, а запаметяващо се, кулинарията може повече от двойка кебапчета с гарнитура.

Подаръци за гостите. Всички се сещаме за голям брой гипсови фигурки на гълъбчета, херувимчета и какви ли не сладникави дреболии за спомен. Помисли за нещо практично, което вероятно може да бъде гравирано. За девойките – малко украшение или друга истинска красотичка, за момчетата – писалка, запалка – нещо, което може да бъде употребено, а не забутано в долап.

И въпреки всичко – какво да вършим с роднините?! Ако имате щастието и проклятието да сте от огромни фамилии с доста лели, чичовци, братовчеди и впрочем рода, угоди им в някаква степен, колкото си прецениш. Някои мечтаят, изключително родителите ви, за този миг, откогато сте се родили, не им го отнемайте. Може да си извършите церемониален обяд без доста церемонии в деня на подписването, а самият ваучър да е вечерта или различен ден. Така всички ще са удовлетворени, а и предотвратяваш риска цялата рода да ти се нацупи, което не е прелестно по никакъв начин.

Брачен обет. Ако ще си правиш изнесена женитба, а се е наложило да подпишеш свидетелството преди този момент в гражданското, не е наложително да викаш длъжностното лице да прави „ спектакъл ” ( както те го назовават ). Уговори някой непосредствен да управлява церемонията. А вие може да застанете пред него и пред всички и да си кажете едни чудесни, благи и влюбени клетви. Просто да споделите един на различен по какъв начин се чувствате, а не да го слушате патетично от някой различен.

Повторна женитба. Може би са минали години от сватбата ви и тогава си се подчинила на всичките салтанати и дребни церемонии. В резултат споменът за досадата и дирижирания от различен цирк да е по- мощен от самата страст. Защо не се ожените отначало?! Както вие си желаете. Един превъзходен мотив да се видите със остарели другари и да си припомните, че още сте млади и се обичате както тогава.

Поканата. Да, може да ти харесват, финтифлюшки и неразбираеми златни букви със общоприет текст, само че в случай че ще е врана да е рошава. Надпиши поканата персонално и безусловно мемоари категорично, в случай че има нещо като код за обличане или въобще друго, за което искаш гостите да са готови. Спомени шеговито, че не желаеш 10 тигана, 15 тостера или сервиз за хранене от 19 елементи в цялата цветова гама.

И за какво тортата да не е бисквитена, а пръстените – сребърни?!
Не забравяй – вие двамата решавате. Няма неосъществими хрумвания и няма непреодолими обичаи.
Ако мисълта, и твоята женитба да е съвсем като еднотипните, на които си участвала, те втриса и на практика я отдалечава във времето, нека да си намерила тук способи, да я направиш своя, персонална и вълшебна. Както и да стане – това е Денят, който всички ще помнят. Защото какво е сватбата, с изключение на празник на вашата обич, споделен с всички, които ви обичат?!

Продължава: Сватбата, която си е персонално твоя - I
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР