Някои от най-красивите птици, срещащи се по българското Черноморие, са

...
Някои от най-красивите птици, срещащи се по българското Черноморие, са
Коментари Харесай

Валидираха серията от четири пощенски марки с птици от Бургаските езера

Някои от най-красивите птици, срещащи се по българското Черноморие, са изобразени на серия от четири пощенски марки. Днес тя бе валидирана в постройката на Централното ръководство на " Български пощи " ЕАД от ръководителя на Съюза на българските филателисти Спас Панчев и Людмила Зимбилева - шеф отдел " Развитие пощенски услуги " в Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията.

В късата гала взеха присъединяване също Ина Агафонова - основател на Фондация " Виа Понтика ", която е основател за основаването на марките, Айлин Хасан - основен специалист в дирекция " Национална работа за отбрана на природата ", и младата художничка Наталия Алексиева, илюстрирала марките с 4 от най-красивите типове водолюбиви птици по българското черноморско крайбрежие - розов пеликан, огромен гмурец, дребна бяла чапла и дребен корморан.

С слагането на печата за стартиране в приложимост, те ще станат част от сбирките на филателистите и ще украсява писмата, които изпращаме до своите близки и другари.

Датата 01.02.2019 година не е определена инцидентно. Тя идва в навечерието на Световния ден на влажните зони - 2 февруари, който Фондация " Виа Понтика " ще означи с три събития в гр. Бургас, за които можете да научите повече на страницата viapontica.org и в страницата на самодейността worldwetlandsday.org.

С инициирането на издаването и стартирането в приложимост на тази серия от четири марки, Фондация " Виа Понтика " цели да разпространява благосъстоянието от биологично многообразие, което към момента имаме, да промени отношението на хората към предпазените територии и типове, с цел да има чиста природа и за поколенията след нас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР