Някои от най-богатите американци, сред които Джордж Сорос и Стивън

...
Някои от най-богатите американци, сред които Джордж Сорос и Стивън
Коментари Харесай

Рокфелер и Сорос не искат да плащат по-ниски данъци


Някои от най-богатите американци, измежду които Джордж Сорос и Стивън Рокфелер, изпратиха отворено писмо до Конгреса, в което желаят да не бъдат намалявани налозите им. В обръщението, подписано от над 400 милионери и милиардери, те упорстват да не се извършват проектите за понижаване на данъчните тежести върху най-богатите американци, заяви вестник " Чикаго Трибюн ", съобщи БГНЕС.

Според изданието в петицията се показва, че Републиканската партия ще допусне неточност, в случай че понижи налозите за богатите във време, когато в обществото царува неравноправие, а държавният дълг пораства с всеки минал ден. Според милионерите и милиардерите възможната данъчна промяна ще " усили неравенството в обществото ".

Освен Сорос и Рокфелер, измежду другите участници в подписката са и дизайнерът Ейлин Фишър, създателите на компанията за сладолед " Ben & Jerry`s " Бен Коен и Джери Гринфилд, както и някогашният началник на Американските авиолинии Робърт Крендал.

В петък комисия от долната палата на Конгреса утвърди проектите за данъчна промяна, препоръчана от републиканците. Според нея налозите за бизнеса и предприятията би трябвало да се понижи от 35% до 20%. Според президента Доналд Тръмп намаляването на данъчната тежест ще спомогне за отварянето на нови работни места. Също по този начин се планува понижаване на подоходното облагане за фамилии с доходи от над 1 млн. $ от 39,6% до 38,5%.

Републиканците възнамеряват да внесат законопроекта за гласоподаване още тази седмица. Ако той бъде признат, това ще стане първото доста изменение на данъчното законодателство в Съединени американски щати за последните 30 години. Финансовият министър Стивън Мнучин изрази вяра, че законът може да бъде предаден за президентско утвърждение още този декември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР