Някои от конкурентите на Румен Радев са предвидили всички трудности,

...
Някои от конкурентите на Румен Радев са предвидили всички трудности,
Коментари Харесай

Гечев: Конкуренти на Радев са заложили проблемите с тока

Някои от съперниците на Румен Радев са планували всички компликации, някои дори са ги заложили – да вземем за пример за енергетиката и цените на тока. Партия ГЕРБ се е „ погрижила ” да зародят проблеми с пазара на електричеството и да възникне ескалация на цените ”, съобщи в ефира на „ Здравей, България ” проф. Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

За президентската конкуренция

„ Проф. Герджиков е сътрудник. Бих му споделил: „ Добре пристигнал на политическия терен, който се разграничава от университетския. Той е доста сложен, непредвидим. Мисля, че неговото включване е късно. Той се появява в навечерието на изборите и доколкото познавам историята, е доста мъчно да се успее в подобен къс интервал. ГЕРБ е падаща звезда. Няма по какъв начин да се закачиш за трен, който се движи обратно, и да успееш. Късен старт, няма време за една академична персона да навакса в политическия маркетинг ”, счита проф. Гечев.

Според него има голяма разлика сред неговия старт и този на Румен Радев в политиката. Той напомни, че актуалният държавен глава има висок рейтинг.

„ Съвсем обикновено е да има нови претенденти. Ще успее този, който има най-хубави качества. Кампанията е доста значима. Някои от съперниците на Радев са планували всички компликации, някои са ги заложили – да вземем за пример за енергетиката и цените на тока. Партия ГЕРБ се е „ погрижила ” да зародят проблеми с пазара на електричеството и да възникне ескалация на цените ”, счита той и уточни, че това е умозаключение след оценени обстоятелства.

За цената на тока

„ Проблеми на пазара за електрическа сила има през последните 15 години. Но в България тези проблеми са изключително остри през последните 1-2 месеца. Защо? Защото се оказва, че т.нар управление на новия енергиен пазар и някогашният министър на енергетиката нямат никакви планове какви ще бъдат икономическите резултати от въвеждането на тази самостоятелна борса ", уточни проф. Гечев.

Ще издържи ли бизнесът на цената на тока?

Той цитира данни на Евростат, които показват, че цената на тока в България е 168 евро, в Гърция - 168, в Румъния - 143, в Португалия и Испания - 216 евро.

" Цените в цяла Европа са доста високи. Те са високи и в България по отношение на предходния интервал, само че към момента са доста ниски ", сподели още той.

.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР