Някои класики никога не излизат от мода. Те просто имат

...
Някои класики никога не излизат от мода. Те просто имат
Коментари Харесай

Грим 2022: Бялата очна линия ще е актуална през пролетта

Някои класики в никакъв случай не излизат от мода. Те просто имат потребност да бъдат събудени за нов живот и да се появят в цялостния си искра в точния миг. На Седмицата на модата в Париж преоткри още една класическа визия на очна линия. За ревюто на френската фешън марка Haute Couture пролет-лято 2022 година, изобретателният шеф на марката, Питър Филипс, сътвори свежа смяна на обичаното ни котешко око, като употребява бяла очна линия.

Изборът е допълнение към леките, плавни форми на сбирката и ръчно бродираните творби на изкуството от двама индийски актьори, които са украсили сцената.

„ Черната очна линия би направила визията по-класическа, до момента в който бялата е по-ярка. В прочут смисъл бялата очна линия е съвсем като бял конец, Лекотата ѝ озарява лицето “, сподели Филипс след дефилето.

Като основа на очната линия той употребява молив, като го нанася във водната линия на окото и малко под окото, след което го разнася в корените на миглите, тъй че да има лек бял-сивкав колорит върху тях. След това Филипс взима матово бял молив, с цел да сътвори правата графична линия под окото, като я свърже с линията на основата.

 
               

Любопитен факт е, че моделите на ревюто не носеха серпантина – нещо, което се е трансформирало в запазена марка на Dior по време на показване на сбирките им, откогато Мария Грация Киури зае мястото на изобретателен шеф.

Бялата очна линия е изключително практична – тя придава на лицето прохлада, отваря го и прикрива изтощения тип, като в същото време ни дава визия, подобаваща за всекидневието.

Освен очната линия и лекия декор дьо загар, лицата на моделите нямат различен грим, като прибавят само овлажняващ еликсир за грижа за устните за оптимално естествена визия. А по всичко наподобява, че изчистената визия, която се концентрира върху естествената хубост, ще е най-хубавият ни другар и напролет.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР