Някои жени се страхуват от операцията, наречена цезарово сечение, вярвайки

...
Някои жени се страхуват от операцията, наречена цезарово сечение, вярвайки
Коментари Харесай

Всичко, което трябва да знае една жена за цезаровото сечение!

Някои дами се опасяват от интервенцията, наречена цезарово сечение, вярвайки че това може да повлияе неподходящо на здравето на бебето.

За други обаче цезаровото сечение е единствения способ да имат крепко дете. Не всяка жена е в положение да роди по натурален метод.

Лекарите споделят, че бебето е належащо да премине през родовия канал, защото по този метод то получава естествена отбрана, придобива „ родилна “ микрофлора и по този метод става по-силно и готово за нова фаза на живота.

И това е забавно: Д-р Румен Велев: Инфекциите носят риск за прибързано раждане

Но единствено дамите, които са претърпели цезарово сечение, знаят истината! Този способ на раждане не постоянно е волност или мода.

1. Цезарово сечение е рискова кавитарна интервенция!

Цезаровото сечение е доста сериозна хирургическа намеса.
Ето за какво, да се каже, че такива раждания са доста по-лесни от естествените, е неуместно. По време на цезаровото сечение съществуват доста опасности, както за майката, по този начин и за детето. Решение за цезарово сечение се взема, в случай че естественото раждане заплашва живота на майката или детето.
Макар интервенцията и нейното осъществяване да са усъвършенствани от години, съществуват опасности. Освен това, по време на интервенцията не е допустимо наличието нито на брачна половинка, нито на роднините, както и при естественото раждане. Така че дамата, която ражда, остава сама, без да има метод да получи морална поддръжка от околните.

2. Възстановяването след цезарово сечение

След като цезаровото сечение е реалност, възобновяване може да отнеме доста повече време, в сравнение с наподобява. Една жена, която е оживяла след цезарово сечение, знае, че тя незабавно няма да може да се изправи. В първите дни след интервенцията не може да се яде нищо друго, с изключение на течности, кисело мляко и каша. Понякога налице е извънредно главоболие и цялото тяло се разпада от болежка, изключително откакто анестезията стартира да отшумява. Жената, която одеве е станала майка, благодарение на цезарово сечение, се нуждае от цялото внимание и грижи, както на медицинския личен състав, по този начин и на нейните близки.

Можете ли да си визиите какво е да държите дете, или да би трябвало да се грижите за него, в случай, че изпитвате следоперативна болежка?

Болката и дискомфортът са неразделна част от възобновяване след цезарово сечение. И дори откакто белегът е съвсем незабележим, той може да смути младите майки след месеци и даже години. Споменът за раждането след цезарово сечение е прочувствен и физически.

3. Цезаровото сечение би могло да бъде отлично прекарване

Много дами, след здравната намеса, се усещат по някакъв метод лишени. Някои млади майки споделят: „ Аз не можах да усетя чудото на раждането… “ Разбира се, множеството дами желаят да раждат по натурален метод, който, също така, е и необикновено съвременен през последните 1-2 десетилетия.

Но, в случай че заради някаква причина дамата би трябвало да роди посредством цезарово сечение, това не значи, че тя би трябвало да бъде депресирана и смутена. В края на краищата най-важното е, че тя дава живот на крепко бебе – няма значение по какъв метод.

4. След цезарово сечение може да се роди по натурален път

Много дами си мислят, че откакто един път към този момент са родили с цезарово сечение, по-късно още веднъж може да дадат живот единствено посредством интервенция. Това не постоянно е наложително.

Преди към 10 години лекарите изрично се опълчиха на естествено раждане след цезарово сечение. Но през днешния ден интервенцията не е противопоказание за бъдещо естествено раждане. Можете безвредно да планирате естествено раждане даже след цезарово сечение. Основното нещо е да се доверите на лекаря на 100%.

Както виждате, секциото не е елементарно и не защищава бъдещата майка от доста проблеми по време на раждане. Ние се покланяме на всяка майка, изключително на тези, които са минали през цезарово сечение и носят на тялото си скъпия „ белег на щастието “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР