Някои хора у нас с определени професии могат да получат

...
Някои хора у нас с определени професии могат да получат
Коментари Харесай

От МО готвят задължителна казарма за определена категория цивилни: Младите да бъдат подготвени

Някои хора у нас с избрани специалности могат да получат изненадващи вести.
Министерството на защитата приготвя наложителна военна подготовка за избрана категория цивилни, съобщи БНР.
Това изясни неотдавна пред депутатите от защита заместник-министърът на защитата, а в този момент и длъжностен боен министър Атанас Запрянов.
В друго свое изявление Зпрянов изясни, че се работи за това „ младите български жители да бъдат готови за носене на военна работа при продължителна стандартна война “.
Засега Министерството на защитата единствено обмисля разновидности. Самите законодателни промени в Закона за запаса и в Закона за защитата са подготвени, само че на половина.
Готови са текстовете за припомнянето на военните привички на тези, които са били в казармата преди 2007 година.
Не са подготвени текстовете за наложителната военна подготовка на цивилното население.
Близки, осведомени с процеса, разясниха, че военните умения може да станат наложителни, да вземем за пример за лекарите или IT експерти.
Миналата година участници в разискванията пък припомниха, че военното образование може да е наложително за искащите, които желаят да заемат постове в Министерство на вътрешните работи или в държавната администрация, както било във Франция.
Идеята се споделя в средите на най-малко една от партиите от болшинството в Народното събрание. Опцията е военното образование да е наложително за по-младите чиновници на администрацията под избрана възраст.
Но за момента това са единствено хрумвания, които Министерството на защитата обосновава с изводите от войната в Украйна.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР