Нур-Султан. Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев каза, че конституционният ред

...
Нур-Султан. Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев каза, че конституционният ред
Коментари Харесай

Токаев: Конституционният ред е възстановен на цялата територия на Казахстан

Нур-Султан. Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев сподели, че конституционният ред на процедура е възобновен във всички райони на страната и локалните управляващи управляват обстановката. Това оповестиха в петък от пресслужбата на президента след съвещание на Щаба за битка с тероризма, предава ТАСС .

„ Антитерористичната интервенция стартира. Силите на реда работят интензивно. Конституционният ред е възобновен значително във всички райони на страната. Местните управляващи управляват обстановката. Но терористите не престават да употребяват оръжие и да повреждат имуществото на жителите. Следователно антитерористичните дейности би трябвало да продължат до цялостното заличаване на бойците “, сподели Токаев.

На съвещанието участваха и изпълняващите длъжността министри на вътрешните работи и на защитата, както и ръководителят на Комисията за национална сигурност. „ Както оповестиха ръководителите на организациите за сигурност, в Казахстан започнаха да идват елементи от обединявания мироопазващ контингент на ОДКБ, с цел да спомагат за възобновяване на реда. Този контингент дойде за стеснен интервал от време, с цел да извършва главно функционалностите по прикриване и отбрана на стратегически уреди “, обясниха от пресслужбата.

Президентът на Казахстан също издаде няколко заповеди за в допълнение стабилизиране на обстановката в страната.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР