Нужно е надграждане, не може всяко правителство да идва със

...
Нужно е надграждане, не може всяко правителство да идва със
Коментари Харесай

Весела Лечева с разкрития за правосъдната реформа и скандалите

Нужно е надграждане, не може всяко държавно управление да идва със своя идея за правосъдната власт, съобщи пред НоваНюз членът на Националния съвет на Българска социалистическа партия Весела Лечева. По думите й правосъдната промяна би могла да се окаже обединителят в другояче разнородните политически обединения в ръководещата коалиция.

„ В последните години имаше предпочитание за работа по правосъдната промяна, само че е нужна воля, с цел да имат жителите обективна правосъдна система. За страдание всяко държавно управление идва с нова идея за правосъдната промяна. Нужен е справедлив консенсус по тази тематика, с цел да бъдат българските жители спокойни в личната си страна. Не става въпрос за това дали ще се угоди на една или друга партия ”, изясни тя.

Ежедневно от ръководещото болшинство произлизат кавги и проблеми, което не е добър знак, сподели още Лечева. „ Не знам дали ръководещите би трябвало да се хвалят с признатия бюджет да вземем за пример или с това, че сме минали през здравната рецесия. Виждаме, че смъртните случаи не понижават, усилват се. Разнопосочни са сигналите, които се дават. Не съм чула съответен фокус за задачите на държавното управление и за това по какъв начин ще се извършват. Правителството беше определено с огромни упования за нещо ново, съвременни, за ред, за който всички мечтаят към този момент 30 години. Повярваха на младежите, уповавам се да не девалвират дипломите си от Харвард ”, сподели още тя.

По отношение на избора на нов началник на Българска народна банка Весела Лечева разяснява, че другите позиции не са добър знак пред обществото. „ Това не носи дивиденти на никой от сътрудниците в ръководещата коалиция. Очевидно не могат да намерят точния език за връзка. Не виждам обаче и по какъв начин може да се откри, имайки поради, че обединението е основана от радикално противоположни политически субекти. Всички партии, които са в държавното управление, се държат като че ли са в предизборна акция ”, добави тя.

По думите й макар множеството антикорупционни органи, основани през последните години, корупцията продължава да бъде камшик за българското общество. „ Нужни са национално виновни хора, които да не бъдат безразлични тогава, когато има политически напън ”, счита Лечева.

Тя препотвърди позицията на Българска социалистическа партия по отношение на въоръжаването на Украйна. „ България не би трябвало да влиза по никакъв метод в спора ”, безапелационна е Лечева.

Лечева обърна внимание и на тематиката за участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз. „ Не може толкоз елементарно да бъде изхарчена историческата памет на България. Това е едно от дребното неща, които са ни останали като полезности. Виждаме по какъв начин Гърция се бори за своята история, за какво и България да не направи същото ”, добави тя.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР