Нужен е нов държавен подход към стартъпите. Необходимо е създаването

...
Нужен е нов държавен подход към стартъпите. Необходимо е създаването
Коментари Харесай

Благовест Кирилов: Нов подход към стартъпите

Нужен е нов държавен метод към стартъпите. Необходимо е основаването на такава нормативна база, която да улесни достъпа до източници на финансиране за започващи компании. Това може да помогне на бранша да заеме уместно място на интернационалния пазар. Това сподели Благовест Кирилов по време на онлайн полемика сред претенденти за народни представители от „ Българска социалистическа партия за България “ и представителите на Българската стартъп асоциация BESCO.

Участниците във форума бяха безапелационни, че страната би трябвало да работи интензивно, дружно с бизнеса, в търсенето на нови благоприятни условия за основаване на стартъп компании.

Нов метод на работа на страната със бранша на стартъпите - към тази теза се сплотиха претендентите за народни представители на „ Българска социалистическа партия за България “ от 23 МИР - Благовест Кирилов, Георги Ангелов, Калоян Борисов и членове на Българската стартъп асоциация BESCO.

Според представителите на левицата, страната би трябвало да работи в посока улеснение на финансиране на започващи компании. Това може да се случи посредством законодателни промени, които да подтикват ангели вложители, рисков капитал и различни фондове.

“Българските стартъп компании имат положителни хрумвания и нужния кадрови капацитет, с цел да се осъществя сполучливо благодарение на вярната нормативна база ”, означи Благовест Кирилов, втори в листата на " Българска социалистическа партия за България " за 23 МИР.

Участниците в полемиката бяха безапелационни, че страната би трябвало да работи интензивно, дружно с бизнеса, в търсенето на нови благоприятни условия за основаване на стартъп компании.

Позиционирането на България като дестинация за вложения и развиване на стартъп софтуерни компании може да докара до развиването на нов вид бизнес, който да сътвори работни места и да увеличи работната заплата в страната. Това развиване обаче може да стане посредством координирани дейности на страна, просветителни институции и бизнес.

В предизборната платформа на „ Българска социалистическа партия за България “ главен приоритет е развиването на дребните и междинни предприятия, както и насърчаването на образованието, нововъведенията и научните проучвания в синхрон с бизнеса. “Фокусът би трябвало да падне и върху нови браншове – като да вземем за пример развиването на електронните спортове ”, съобщи още Благовест Кирилов.

Кандидатите от листата на " Българска социалистическа партия за България " в 23 МИР и BESCO ще продължат съдействие и в бъдеще, в новия мандат на Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР