НСО е поискала да се затвори и морето край Росенец,

...
НСО е поискала да се затвори и морето край Росенец,
Коментари Харесай

Борисов: Съжалявам, че НСО е под политически натиск

НСО е поискала да се затвори и морето край Росенец, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов на ексклузивен брифинг. Премиерът прочете писмо на НСО до няколко институции, в което се желае да се забрани достъпът по море до брега край резиденцията на Доган. И това се е случило, тъй като по закон Морска администрация е длъжна да извърши това искане. 

" Каква е задачата. След като получат това писмо, всички служби на държавното управление би трябвало да го извършват - подчинените на Каракачанов, тъй като едното копие е на пълководец на МВС. Представете си, той изважда кораби, а Министерство на вътрешните работи гранични катери и с мегафоните да споделя: Моля напуснете! "., сподели Борисов. Какво излиза, че държавното управление брани парцел на Ахмед Доган.

" Добре ли са го конструирали и измислили. На единия ден Радев приканва НСО.., а НСО на другия ден те ни пращат писмо. Не мислят на никой да смъкват защитата. Суринта приказвах за сюжет. Ето го продължението ", сподели Борисов.

На собствен ред Красимир Каракачанов разясни, че флотът пази морския суверинетет, а не акватория на паркове. Нито веднъж няма да бъде зает, сподели той.

Флотът няма за задача да охранява някакви акватории. Уведомявам всички вас,че Бургас има обучение " Бриз ". Ако се виждат кораби в морето, то това е обучение, част от НАТО, обясни Каракачанов.

МВР-шефът разясни, че основният секретар му докладвал за писмото от НСО. Не желае да разкирва наличието му, тъй като било класифицирана информация. С него обаче се желало подпомагане на Министерство на вътрешните работи.  Разпоредил управлението да съблюдават закона и съдействието да бъде в съответсвие с него, в случай че бъде поискано такова от НСО.

Транспортният министър Росен Желязков пък попита дали това не е опит да се въвличат държавни органи в политически подтекст.

На собствен ред Борисов разясни, че съжалява, че върху НСО се оказва подобен политически напън. По време на БГ председатеството работили съвършено, даже една акола не им загаснала, там работели положителни експерти. Най- младият автомобил там бил на 12 години. Отново подсети, че в никакъв случай не е имал проблеми с управлението на НСО.

Обърна към Христо Иванов по какъв начин би коментирал това и какво има държавното управление с това, че да го държи виновен. Вчера беше пред президенството, с цел да попита за тази заповед., сподели Борисов.

Призова всички партии да се пазят от провокации и да не подтикват такива. Борисов разясни, че комисията в Народно събрание може умерено да извика службите и да види кои са заканите, включително брачната половинка на Радев. " Ето по какъв начин се подхожда, Все едно ние браним или препятстваме. Не е почтено ", сподели Борисов.

На въпрос дали Доган управялва цялата страна и до каква степен стигнало това преодоляване, Борисов сподели, че всичко е било за пред публиката. Поясни, че е хубаво, че в точния момент го уведомили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР