НС търси зам.-председатели на КФН. Депутатите не харесаха Румен Соколов

...
НС търси зам.-председатели на КФН. Депутатите не харесаха Румен Соколов
Коментари Харесай

НС търси зам.-председатели на КФН

НС търси зам.-председатели на КФН. Депутатите не харесаха Румен Соколов и Йордан Чомпалов за заместник-председатели на КФН. Те бяха подкрепени единствено от ГЕРБ.

Партньорите на ръководещата партия Оперативна програма се разделиха в гласуването- част бяха срещу, другите гласоподаваха " въздържал се ", само че не дадоха поддръжка за претендентите на герберите.

Припомняме, преди време ръководителят на Комисията за финансов контрол Карина Караиванова внесе в Народното събрание своите номинации за постовете на двамата зам.-председатели с изтекли мандати.

Да дава отговор за надзора над капиталовата активност бе препоръчан икономистът Румен Соколов, а за осигурителния пазар - юристът Йордан Чомпалов.

Според процедурата след не по-малко от 12 дни те би трябвало да бъдат изслушани в парламентарната Комисия по бюджет и финанси, а по-късно кандидатурите би трябвало да бъдат подложени на гласоподаване в Народното събрание.

Румен Соколов прави кариера в Българската фондова борса. Бил е публицист и капиталов съветник. Йордан Чомпалов е юрист. Работил е в Държавната комисия по скъпи бумаги.

 Световната банка предложи редица ограничения на КФН
Световната банка предложи редица ограничения на КФН

Най-критичен проблем е гарантирането на независимостта на комисията от държавното управление
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР