Новото Volvo XC60 е автомобилът с най-добро цялостно представяне на

...
Новото Volvo XC60 е автомобилът с най-добро цялостно представяне на
Коментари Харесай

Volvo XC60 е най-безопасният автомобил за 2017 г.

Новото Volvo XC60 е автомобилът с най-хубаво изцяло показване на тестванията за сигурност на Euro NCAP през 2017 година и беше отличен с влиятелната премия „ Най-добър в класа “ (Best in Class). ХС60 реализира съвсем съвършените 98% за отбрана на възрастните пасажери и при огромните кросоувъри сподели изрично преимущество в категорията „ Асистент за сигурност “ (Safety Assist) с 95%, с цели 20 точки повече от най-близкия съперник, наблягайки безспорното си водачество в автомобилната сигурност.

„ Новото XC60 е един от най-безопасните Volvo коли “, съобщи Малин Екхолм, вицепрезидент в Центъра по сигурност на Volvo Cars. „ Той е изцяло оборудван с най-модерните технологии, основани да подкрепят лидера, да защищават пасажерите в колата и останалите участници в придвижването, предотвратявайки евентуалните удари. Гордеем се, че нашите нововъведения в създаването на технологии за сигурност бяха отличени с следващата премия на Euro NCAP „ Най-добър в класа “.

Новото ХС60 следва триумфа на ХС90, който през 2015 година също получи отличие за най-безопасен SUV в сегмента и беше автомобилът с най-хубаво показване на тестванията на Euro NCAP. Друг предходен победител при дребните фамилни коли беше Volvo V40.

„ Нашата визия е, че до 2020 година никой не би трябвало да умира или да получава тежки пострадвания в нов Volvo автомобил. Постиженията на XC60 са явен образец за напъните ни да осъществим този ангажимент “, добави Екхолм.

S90 и V90 също се показаха чудесно на тестванията на Euro NCAP, получавайки 95% за отбрана на възрастните пасажери в колата и 93% в категорията „ Асистент за сигурност “.

Отличието на Euro NCAP не е първото за новото Volvo ХС60, откакто в края на 2017 година беше определен за Автомобил на годината на Япония, във Англия получи премия от Car Tech Awards за най-сигурен автомобил и беше коронован за най-хубавия първокласен SUV в гласуването на професионалните водачи на Обединеното кралство.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР