Новото Renault Megane R.S. ще бъде представено за първи път

...
Новото Renault Megane R.S. ще бъде представено за първи път
Коментари Харесай

Renault Sport представя Megane R.S.

Новото Renault Megane R.S. ще бъде показано за първи път в България на Автомобилен салон София тази година. Премиерата на модела бе единствено преди три седмици на Автомобилен салон Франкфурт. Феновете на спортните коли ще могат да видят онлайн най-новото произведение на Renault Sport Cars.

-Обновената емблематична спортна версия на Megane в този момент е оборудвана с 4CONTROL, нов мотор и избор на трансмисия и шаси.

-Изключително чевръст, усъвършенствана динамичност при шофиране както на пистата, по този начин и на пътя.

-Нов цвят, нови ризница и калници, спортна стойка, R.S. Vision Lighting

-Renault Sport е композиция от спортен дизайн и елитна динамичност



Новият Renault Megane R.S. ще показа в България технологии, привнесени от моторните спортове. Сега е още по-мощен с нов мотор с турбокомпресор с непосредствено впръскване на горивото. Четирицилиндровият, 1,8-литров (1 798 см3) блок съчетава оптималната мощ от 280 к.с. (205kW) при 6 000 об./мин. с оптимален въртящ миг от 390 Нм – индикатори, които го слагат измежду най-хубавите в неговия клас. Новият MЕGANE R.S. е оборудван с 4CONTROL с кормилно ръководство на четирите колела, за първи път в сегмента, което прави допустима невероятната пъргавост на версиите Sport и Cup в тесните завои и впечатляващата непоклатимост в завой при по-високи скорости.

Новият Megane R.S. притегля освен със своята динамичност, само че и с умеенето си да даде в действителност извънредно наслаждение при шофирането. Дизайна и технологиите са на още по-високо равнище, тъй като автомобилът печели от експертния опит и пристрастеността на Renault към моторните спортове.



Изцяло новият MЕGANE R.S. се отличава с четирите хидравлични демпфера в амортисьорите, решение идващо непосредствено от рали спорта, което разрешава усвояване на ударите в окачването при огромни натоварвания. Тази настройка обезпечава на версията Cup оптимална успеваемост на ръководство върху всички типове пътища плюс равнище на комфорт, невиждано в класа на автомобила за версия Sport. Комбиниран с изцяло препроектирано независимо предно окачване на кормилната ос за още по-голяма точност, новият диференциал Torsen с лимитирано превъртане при версия Cup усъвършенства сцеплението и скоростта в завой. За първи път напълно новият MЕGANE R.S. може да бъде определен с едната от два типа трансмисии – 6-степенна механична скоростна кутия или 6-степенна скоростна кутия EDC с двоен съединител с инсталирани на кормилото пера за промяна на предавките.

Клиентите могат и да се поглезят с R.S. телеметрична технология с екран на борда, която като се изключи че е по-лесна за прилагане от всеки път, е актуализирана с включването на режим „ Експерт “, който разрешава на потребителите да свържат камера, да снимат своето пътешестване, да възпроизвеждат и проучват своите данни и да споделят изображенията си в обществените мрежи.

Дизайн, квалифициран за динамичност

За още по-добро сцепление на пътя и висококачествена динамичност, новият MЕGANE R.S. е по-широк, отличава се с по-широки следи на колелата и е стъпил върху нови 18- или 19-инчови джанти. По-широк въздухозаборник зарежда с въздух топлообменниците за дейно изстудяване на мотора, а задният спойлер е с нов дизайн за генериране на спомагателна притискаща мощ.

Стайлингът на новия MЕGANE R.S. съдържа многочислени детайли от света на моторните спортове, в това число заден дифузьор, предно ребро в стила на F1 и 3D мрежа на предната решетка с претекст на пчелна пита, модифицирана от Renault Sport. Междувременно изваяните, чувствени хълбоци, които са запазена марка на Renault Mеgane, са подчертани при версията R.S. от по-широките калници и следи на колелата. Ексклузивната, патентована технология за осветление R.S. Vision Lighting от Renault Sport припомня за света на моторните спортове и дава видимост, която е без конкуренция в сегмента на автомобила.



Новият MEGANE R.S. е първият сериен автомобил, който съдържа новата емблема на Renault Sport – обща за Renault Sport Racing и Renault Sport Cars, и в същото време нов динамичен цвят на каросерията – Tonic Orange – е прибавен към каталога. Специално внимание е отделено на интериора, който идва със спортни предни седалки с интегрирани подглавници, покрития във въгленово сиво, червени външни шевове, тапицерия от текстил или Alcantara®, емблема R.S. и други

Спортен Mеgane

Като останалите модели от гамата Mеgane напълно новият MЕGANE R.S. е оборудван със системата MULTI-SENSE на Renault, която обезпечава на водачите избор сред пет режима на шофиране: Комфорт, Стандартен, Спортен, Състезателен и Персонален. Той е оборудван и с набор от системи в помощ на лидера (ADAS), които могат да бъдат задействани или изключени от таблета R-LINK 2.
Renault Sport ще показа версия Trophy с 300 к.с. на новия MЕGANE R.S. в края на 2018 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР