Новото правителство начело с Кирил Петков се втурна да заседава

...
Новото правителство начело с Кирил Петков се втурна да заседава
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV! Кирил Петков с горещ коментар след скандала с мораториума върху цената на тока, похвали се, че утре пътува за Брюксел

Новото държавно управление отпред с Кирил Петков се втурна да заседава по остарялата традиция в четвъртък. Заседанието е единствено ден след вчерашния скандал с мораториума върху цената на тока. Припомняме, че през вчерашния ден в Народното събрание ръководещата коалиция одобри предлагането на ГЕРБ за мораториум на цената на тока, след което от държавното управление на Кирил Петков дадоха да се разбере, че не са съгласни с признатото предложение и то следва да се прегласува.

" Днес ни е второто съвещание на Министерски съвет и първо постоянно. Оттук нататък ще стартираме да заседаваме всяка сряда.

Това, което се случи през вчерашния ден за замразяването на цените, което Народното събрание одобри, за мен е значим знак, че преди да има сериозен разбор на енергийната система, не можем да даваме спомагателните разноски в системата към крайните потребителите. Това ще става едвам когато забележим, че сме създали всичко допустимо за понижаване на разноските.
свързани новини17653преди 15 часа132486преди 5 часа
Второто нещо, което желая да оповестя на сътрудниците, е, че имахме градивен разговор с регионалните шефове на засегнатите области. Очаквам от тях цялостен отчет за размера на вредите с безспорни елементи за цените. Искаме да помогнем на засегнатите обитаеми места, а другият приоритет е да се разходват вярно парите.

Радвам се, че Министерството на образованието и науката вкара няколко точки за развиването на детските градини и учебните заведения ", съобщи Кирил Петков при започване на днешното съвещание, като добави, че образованието ще е приоритет на обединението.

" Утре дружно с министъра на външните работи и вицепремиера по финансите ще пътуваме до Брюксел за среща на най-високо равнище, с цел да покажем общите първи тактики на новото държавно управление в Брюксел ", разкри той.
свързани новини125689преди 7 часа








Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР