Новото правителство на Полша постигна споразумение с шофьорите на камиони,

...
Новото правителство на Полша постигна споразумение с шофьорите на камиони,
Коментари Харесай

Полските шофьори искат равностойна конкуренция с украинските им колеги

Новото държавно управление на Полша реализира съглашение с водачите на камиони, които от месеци блокират украинските си сътрудници на границата. Те са недоволни от неравностойното им отнасяне. Стачкуващите приключват митинга си, с цел да дадат опция за нови договаряния.
Споразумение беше реализирано и, почтено казано, надяваме се, че това е началото на щастливо разрешаване на тази комплицирана обстановка.
Павел Слиж – член на партия „ Полша 2050 “, част от коалиция „ Трети път “

Първите украинци съумяха да минат границата без огромни спънки. Те бързат да се приберат у дома от дългите си пътувания. Особено при зимни условия.
От вечерта чакаме, само че върви безпрепятствено, колоната се движи. У дома ме чакат брачната половинка и децата. Полските сътрудници също са предстоящи от техните съпруги и деца.
Серхий – водач на камион от Украйна

Въпреки че полските водачи настояват, че остават непоколебими в настояванията си, те са подготвени да дадат късмет на новото държавно управление.
Дадохме период на нашето държавно управление до 1 март, с цел да можем да седнем и да забележим какво са съумели да създадат за нас. Малък триумф е, че от украинска страна транспортните средства, които влизат в Полша, към този момент са изключени от по този начин наречената „ електронна опашка “ и могат да се записват до 20:00 часа и първи да преминат в Украйна. 
Яцек Сокол – ръководител на протестния комитет на водачите

Спирането на стачката на три гранични пункта е краткотрайно, а договарянията не престават. Затова, с цел да схванат има ли резултат, водачите на камиони ще би трябвало да изчакат. 

Магдалена Ходовник – Euronews, Полша
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР