Новото британско правителство обяви в петък масивни намаления на данъци

...
Новото британско правителство обяви в петък масивни намаления на данъци
Коментари Харесай

Британското правителство намалява данъците

Новото английско държавно управление разгласи в петък солидни понижения на налози и унищожаване на регулациите в опит да подтиква хронично слабия стопански напредък на Англия, написа " Ханделблат ". Освен всичко друго, най-високата данъчна ставка би трябвало да бъде понижена, таванът на бонусите за банкерите да бъде отстранен, плануваното нарастване на корпоративния налог за фирмите да бъде анулирано и ще бъдат основани съвсем 40 нови „ капиталови зони “ с ниски налози и малко условия.

„ Това е началото на нова епоха “, сподели министърът на финансите Куаси Квартенг в Камарата на общините на Англия, описвайки най-амбициозната стратегия за напредък от 50 години насам. Новият проект на цели поддръжка на бизнеса и подкрепяне на семействата в тази сложна икономическа обстановка. Увеличението на корпоративния налог е анулирано, запазвайки го на 19%, защото държавното управление си слага за цел 2,5% ритъм на напредък.

Основната ставка на налога върху приходите ще бъде понижена до 19% през април 2023 година – една година по-рано от плануваното.
Министърът на финансите, Куаси Квартенг, сподели:
„ Икономическият напредък не е някакъв научен термин без връзка с действителния свят. Това значи повече работни места, по-високо възнаграждение и повече пари за финансиране на публични услуги.„ Това няма да стане за една нощ, само че данъчните съкращения и промените, които разгласих през днешния ден – най-големият пакет от генерации – изпращат явен сигнал, че растежът е наш приоритет.

„ Искаме да притеглим вложители в Обединеното кралство, желаеме най-умните и най-хубавите да работят тук и желаеме по-добри стандарти на живот за всички “, декларира финансовият министър на Англия.

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР