Новото безплатно мобилно приложение URBO за „синя“ и „зелена“ зона

...
Новото безплатно мобилно приложение URBO за „синя“ и „зелена“ зона
Коментари Харесай

ЦГМ с безплатно мобилно приложение за плащане на синя и зелена зона

Новото гратис мобилно приложение URBO за „ синя “ и „ зелена “ зона ще улеснява и ориентира столичани и посетители на град а. Това разяснява Румяна Милова, шеф Дирекция „ Паркиране и гаражи “ към Центъра за градска подвижност, във връзка новата система за възнаграждение на таксите за " синя " и " зелена " зона.
" Услугата дава опция искащите да се записват и да заплащат паркирането и посредством банкова карта, което ще бъде извънредно потребно за чужденци или български жители, живеещи отвън страната и нямащи достъп до българските мобилни оператори ", изясни тя.
„ По този метод всяко едно заплащане в зоната ще бъде осъществявано от картата на ползвателя на услугата паркиране. Искам да успокоя жителите, че цената остава същата, т.е. сметката на ползвателя няма да бъде задължена с спомагателни такси – те ще бъдат за сметка на приложението. За самото приложение, то показва в коя зона се намира сега ползвателят. Имаме доста случаи, в които жителите се объркват къде се намират, дали са „ синя “ или „ зелена “ зона и заплащат за „ зелена “, а са в „ синя “, заради което биват глобени. Така че това нещо може да бъде избегнато, като се употребява приложението “, разяснява Румяна Милова, представена от Фокус.
Тя посочи, че приложението към този момент работи от няколко дни, като близо 100 души са се възползвали от него. Предстои и уголемение на зоната за платено паркиране в някои столични квартали почти със 6100 места. Точният брой на новите паркоместа ще бъде конкретизиран едвам откакто бъдат направени схемите за организации на придвижване и паркиране, което ЦГМ ще разпореди на специалисти, сподели още Милова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР