Новостроящата се спортна зала в Бургас се превръща във все

...
Новостроящата се спортна зала в Бургас се превръща във все
Коментари Харесай

Залата в Бургас погълна двойно повече държавни пари

Новостроящата се спортна зала в Бургас се трансформира във все по-тежко перо за бюджета, само че това явно не тормози никого от държавното управление. " Златното " оборудване в кв. " Изгрев " към този момент надвишава двойно първичната си планувана стойност и подгони 75 млн. лева

Във вторник вечерта Министерският съвет увеличи с 5 млн. лева. капитала на държавното сдружение собственик на оборудването " Академика 2011 " ЕАД (чрез издаване на нови 5 млн. поименни акции с номинална стойност 1 лева.), с цел да бъдат осъществени доставка и монтаж на цялостно съоръжение за разнообразни типове спорт в " Арена Бургас ".

На профила си във " Facebook " спортният министър Красен Кралев разгласи за кои спортовете е оборудването - лека атлетика, гимнастика, художествена гимнастика, волейбол, баскетбол, бокс и битка. А също:

" Предвидено е закупуването на електрически табла, монитори, осветяване и програмен продукт за ръководството им. Част от средствата ще бъдат употребявани за обзавеждане на съблекални за състезатели и съдии, гримьорни, офиси, ложи, конферентни зали и пресцентър. За доставката и монтажа на оборудването ще бъде извършена нова открита процедура за възлагане на социална поръчка. Ръководството на " Академика 2011 " ЕАД организира серия от съвещания с представители на разнообразни спортни федерации. Целта е закупените спортни уреди да бъдат от най-голям клас, което ще разреши семейства на надпревари от международен сан. Оборудването ще бъде инсталирано както в главната, по този начин и в подготвителната зала. "
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР