Новостите в света на лечението на сърдечно-съдовите заболявания ще бъдат

...
Новостите в света на лечението на сърдечно-съдовите заболявания ще бъдат
Коментари Харесай

Д-р В. Гелев: Смъртността от сърдечно-съдови заболявания е намаляла в световен мащаб

Новостите в света на лекуването на сърдечно-съдовите болести ще бъдат разисквани от български и задгранични кардиолози на VIII Национален конгрес по интервенционална кардиология, който ще се организира на следващия ден в Пловдив. Очакват се световноизвестни лекари в региона на безкръвното  лекуване на инфаркти и запушвания на сърдечните съдове да споделят своя опит с българските си сътрудници и да  проведат образования за млади кардиолози.

Броят на пациентите с кардиологични болести не понижава, споделят експертите кардилози. Голяма част от болните са със високо кръвно налягане и диабет. Тенденцията обаче е, че пораства броят на пациентите, които съумяват да получат съответно лекуване и оцеляват след сърдечно-съдови произшествия, споделя доктор Валери Гелев , ръководител на Дружеството по интервенционална кардиология:

Не доста от дълго време излезе една публикация, в едно от водещите списания, в която се демонстрира, че в действителност смъртността от сърдечно-съдови болести е понижена с 80 % в международен мащаб и повода за това нещо е развиването на науката и въвеждането на новите способи като лекуване в сърдечно-съдовите болести. Същото нещо се случва и в България.

Все повече пациенти получават шансвое за безкръвно лекуване на тежки кардиологични положения с придвижване на медицината при лекуване на коронарни запушвания.

Осмият Национален конгрес по интервенционална кардилогия ще събере на едно място световноизвестни лекари в региона на сърдечно-съдовите болести.

Основа цел на Конгреса  е в провеждането на обучителните сесии. 

В звуковия файл можете да чуете репортаж на Гергана Хрисчева 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР