Новородено беше дадено от персонала в английската болница Пул“ на

...
Новородено беше дадено от персонала в английската болница Пул“ на
Коментари Харесай

По подобие на „Шейново“: Болница „Пул“ призна, че е разменила бебета

Новородено беше обещано от личния състав в британската болница „ Пул “ на неверната майка. Тече следствие на случая, оповестява Би Би Си.

Инцидентът, който се разказва от болничното заведение като „ изолиран “, е станал през септември 2023 година От управата на лечебното заведение също по този начин разясняват, че сигурността на родилките и бебетата са с „ най-голям приоритет за личния състав “, както и че „ всички надълбоко съжаляват “ за породеното страдалчество.

22-годишната Мейзи Бет ражда момиченце, което кръщават дружно със брачна половинка си Изабел. Момиченцето имало потребност от особено заграждане и по тази причина било настанено в неонатологичното поделение.

 Съдът реши: Обезщетение от 100 000 лева за родителите, подали сигнала за разменените бебета в България 3 мин. Съдът реши: Обезщетение от 100 000 лева за родителите, подали сигнала за разменените бебета в " Шейново "  Съдът взема решение до месец за компенсацията за разменените бебета България 2 мин. Съдът взема решение до месец за компенсацията за разменените бебета  Скандалът с разменените бебета: Близо 3 часа продължи първото съвещание по делото България 2 мин. Скандалът с разменените бебета: Близо 3 часа продължи първото съвещание по делото  Адвокат на фамилията с разменените бебета: Липсва една от акушерките България 2 мин. Адвокат на фамилията с разменените бебета: Липсва една от акушерките  Случаят с разменените бебета: Актове за „ Шейново “ и петима нейни чиновници България 2 мин. Случаят с разменените бебета: Актове за „ Шейново “ и петима нейни чиновници  Съдът реши: Обезщетение от 100 000 лева за родителите, подали сигнала за разменените бебета в България 3 мин. Съдът реши: Обезщетение от 100 000 лева за родителите, подали сигнала за разменените бебета в " Шейново "  Съдът взема решение до месец за компенсацията за разменените бебета България 2 мин. Съдът взема решение до месец за компенсацията за разменените бебета  Скандалът с разменените бебета: Близо 3 часа продължи първото съвещание по делото България 2 мин. Скандалът с разменените бебета: Близо 3 часа продължи първото съвещание по делото  Адвокат на фамилията с разменените бебета: Липсва една от акушерките България 2 мин. Адвокат на фамилията с разменените бебета: Липсва една от акушерките  Случаят с разменените бебета: Актове за „ Шейново “ и петима нейни чиновници България 2 мин. Случаят с разменените бебета: Актове за „ Шейново “ и петима нейни чиновници

Младата майка решила да смени пелените на бебето си и по тази причина го поискала от акушерката. Така открива, че то е момченце, а не момиченце .

„ Бог знае какво можеше да се случи. Можех да кърмя това бебе с дни. Можеше неговата майка да изпадне в стрес, когато се разсъни с празно креватче до болничното си легло “, споделя Мейзи пред „ Метро “.

От думите на майката излиза наяве още, че акушерката се извинила, като показала, че двете родилки доста си приличали и по тази причина тя разменила бебетата им .

„ Дълбоко съжаляваме. Ние към този момент се свързахме с майката, с цел да ѝ предложим своята поддръжка. Очакваме също по този начин тя да ни помогне в нашето вътрешно следствие. Безопасността на родилките и бебетата е наш най-голям приоритет и ние се ангажираме да предоставим цялостна поддръжка на засегнатите фамилии “, съобщи Лорейн Тонге, шеф на Сектор „ Акушерство “ в тръста от академични лечебни заведения „ Дорсет “ (University Hospitals Dorset NHS Foundation Trust), под чиято шапка е и лечебното заведение „ Пул “.

През март 2023 година Комисията за качество на здравните грижи (CQC) във Англия откри, че е належащо усъвършенстване в някои предоставени медицински услуги от здравния концерн, който обслужва население над 800 000 души в южните региони на Англия.

Би Би Си напомня също по този начин, че службата, която е ангажирана с обгрижването на родилките, е била инспектирана от CQC и е била оценена като „ несъответстваща “. Проверяващите са отчели, че „ има утежняване на качеството на нейната сигурност “.

На здравният концерн „ Дорсет “ е било връчено предупредително уведомление по отношение на здравната помощ за родилките в изискванията на неотложност, като съответните забележки са били ориентирани точно към работата в болница „ Пул “.

Зам.-директорът на CQC за Южна Англия Кат Кембъл изяснява пред Би Би Си, че „ грижите за родилките и даването на медицински услуги са паднали под златните стандарти “. „ Тази болница изпитваше сериозен дефицит на личен състав. Занижено беше и ръководството на риска “, споделя тя.

От здравния концерн „ Дорсет “ (под чиято шапка има общо три академични лечебни заведения – „ Борнмут “, „ Крайстчърч “ и „ Пул “) обаче са безапелационни, че „ след инспекцията са подхванати дейности за отстраняването на рисковете “.

Припомняме, че случай с разменени бебета имаше и у нас през декември 2022 година Тогава една от майките се беше усъмнила, че детето, което оглежда цели два месеца не е нейно. Причината – неналичието на каквато и да е образна аналогия. След изработен ДНК тест излиза наяве, че при изписването на майката от столичната болница „ Шейново “, тя фактически е получила непознато дете.

Последваха правосъдни каузи, извинения от страна на АГ-болницата и изплащането на компенсации на двете майки за породените им прочувствени вреди.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР