Новорегистрираните безработни през септември са 22 000 души – те

...
Новорегистрираните безработни през септември са 22 000 души – те
Коментари Харесай

Новорегистрираните безработни през септември са 22 000 души

Новорегистрираните безработни през септември са 22 000 души – те са с 3000 повече спрямо август и със 188 души по-малко по отношение на септември предходната година.

 

В резултат на напъните на ромските и младежките посредници, както и на трудовите медиатори в бюрата по труда, през предишния месец са задействани общо 3 472 неактивни за пазара на труда лица.

 

През септември се регистрира намаляване на оповестените от работодателите свободни работни места. Заявените вакантни позиции са близо 11 000 при съвсем 12 000 през август.

 

В действителната стопанска система най-вече са свободните работни места в областта на преработващата индустрия (25,3%), образованието (25,1%), търговията (13,0%), следват държавното ръководство (7,1%), хотелиерството и ресторантьорството (6,2%) и административните и спомагателните действия (4,9%).

 

Най-търсените от бизнеса специалности през септември са: преподаватели; продавачи; машинни оператори на стационарни машини и съоръжения; служащи в добивната и преработващата индустрия, строителство и транспорт; личен състав, полагащ грижи за хората; личен състав, ангажиран в областта на персоналните услуги; служащи по събиране на боклуци и сродни на тях; квалифицирани служащи по произвеждане на храни, облекло, дървени произведения и сродни; чистачи и помощници; водачи на МПС и преносими оборудване и др. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР