Новоизбраният президент на САЩ Джон Байдън каза, че отдавна е

...
Новоизбраният президент на САЩ Джон Байдън каза, че отдавна е
Коментари Харесай

Байдън нападна Тръмп, не ставал

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джон Байдън сподели, че от дълго време е на мнение, че Доналд Тръмп не е подобаващ за ролята на президент.

" Затова и се кандидатирах ", добави той, говорейки пред кореспонденти в родния си щат Делауер.

Той обаче отхвърли да поддържа растящите апели от основни фигури на неговата Демократическа партия за разкриване на втора процедура за импийчмънт против настоящия президент, на който остават единствено броени дни до приключване на мандата му, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Според Байдън работа на Конгреса е да реши дали да бъде инициирана нова процедура за импийчмънт против Тръмп след щурма на Капитолия предходната сряда от последователи на настоящия президент, добавя Българска телеграфна агенция.

Лидерите на демократите в Конгреса упрекват настоящия държавен глава в подстрекаване към бунт и желаеха отстраняването му от власт

" Ако оставаха 6 месеца до приключването на мандата на Тръмп, би трябвало да създадем всичко допустимо да принудим Тръмп да напусне Белия дом. Сега обаче желая да се концентрирам върху поемането на властта, тъй като до деня на полагането на клетвата ми като държавен глава остават по-малко от две седмици ", разгласи Байдън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР