Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън представи своя план за

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън представи своя план за
Коментари Харесай

Как Байдън ще вади САЩ от лапите на пандемията

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън показа своя проект за справяне с коронавирусната пандемия в първите си 100 като президент.

Трите му съществени цели са: носене на маски във федералните здания и в превоза, осъществяване на минимум 100 милиона имунизации против COVID-19, отваряне на множеството учебни заведения, оповестиха информационните организации.

" Първите ми 100 дни няма да отстранен вируса, който предизвиква COVID-19, не мога да ви обещая това ", сподели Байдън в тирада от щата Делауер. " Но съм безусловно уверен, че за 100 дни можем да променим развиването на заболяването и да променим към по-добро живота в Америка ", акцентира той.

Демократът прикани Конгреса да одобри новия избавителен стопански пакет, диалозите по който от месеци са в застой, и да покрие всички разноски по разпространяването на имунизациите, с цел да няма риск имунизирането на американците да се забави с месеци.

Междувременно актуалният президент Доналд Тръмп подписа декрет, който ще даде приоритет на доставките на ваксина в Съединени американски щати пред износа й.

Указът ще подсигурява, че американското държавно управление ще даде приоритет на имунизирането на американските жители, преди да изпраща ваксини на други страни.

" Пфайзер " - " Бионтех " имат със Съединени американски щати контракт единствено за 100 милиона дози. " Модерна " също даде обещание 100 милиона дози. Всеки контракт включва опция за спомагателни дози, само че срокът за задействането им може да забави доставката с няколко месеца. Американците са над 330 милиона и държавното управление декларира, че може да успее до април следващата година да обезпечи ваксина за всички.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР