Новоизбраният президент на Русия Владимир Путин ще положи клетва на

...
Новоизбраният президент на Русия Владимир Путин ще положи клетва на
Коментари Харесай

Путин полага клетва в Големия кремълски дворец

Новоизбраният президент на Русия Владимир Путин ще постави клетва на гала в Кремъл в Москва във вторник, откакто си обезпечи петия мандат на най-високия пост с рекордните 87,28% от гласовете през март.

Церемонията по откриването се организира в Големия замък на Кремъл, постройка от 19-ти век, която се извисява над стените на Кремъл и служи като централен детайл по време на формалните приеми за съветските водачи от Николай II до Йосиф Сталин, до президента.

Десетки високопоставени лица, в това число висши чиновници от Народното събрание и конституционния съд, както и ръководителите на всички задгранични дипломатически задачи, упълномощени в Москва – в това число тези от " вражески страни " – бяха поканени съгласно условията на протокола. Други изтъкнати посетители получиха предложения за високи заслуги или за показване на съществени религии в Русия.

След полагането на клетвата от 33 думи да служи на съветския народ, която е записана в конституцията на страната, Путин ще бъде публично разгласен за президент на Русия за идващите шест години.

Седем страни от Европейски Съюз, в това число Франция, ще участват на церемонията в Кремъл, на която Владимир Путин ще се закълне за нов шестгодишен мандат като президент във вторник, оповестява Reuters.

В понеделник помощникът на съветския водач Юрий Ушаков съобщи, че ръководителите на всички задгранични дипломатически задачи в Москва са поканени да участват на инаугурацията.

Двадесет държави-членки на Европейски Съюз, в това число Полша и Германия, алармираха, че няма да изпращат представители на фона на напрежението към войната в Украйна, само че останалите седем страни ще вземат участие, съобщи европейски посланик пред организацията, поискал анонимност.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР