Новогодишните обещания трябва да се изпълняват бавно и стъпка по

...
Новогодишните обещания трябва да се изпълняват бавно и стъпка по
Коментари Харесай

Как да изпълним успешно новогодишните си обещания

Новогодишните обещания би трябвало да се извършват постепенно и малко по малко, поучават от Американската асоциация на психолозите, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.
Поставете си цел, която е осъществима, споделят специалистите. Например, в случай че желаете да се храните по-здравословно, не превръщайте диетата си в наказване - пробвайте да замените десерта с нещо друго, което харесвате. Ако пък задачата е да упражнявате повече - планирайте визити на фитнес залата три или четири дни в седмицата, а не всичките седем.
"Разговарях с хората по отношение на даването на реалистични и практични новогодишни обещания... Дискутирахме, че има по-голяма възможност за триумф при слагането на измерими, постижими, реалистични цели ", споделя Джеси Левин, която е старши психолог в предоставящата здравни грижи нюйоркска организация "Нортуел хелт ".
Това обаче е било преди пандемията от COVID-19. Психоложката споделя, че след експлоадирането ѝ предизвиква хората да си слагат цели, само че и да си "дават пролонгация сами на себе си и самоопрощение ".
"Всички прекосяваме през извънредно стресиращи последни две години. Виждаме талази и разновидности. Променихме всекидневието си ", споделя Левин.
От Американската асоциация на психолозите поучават хората да трансформират навиците си последователно. Замяната на нездравословните със здравословни навици може да се реализира с течение на времето, малко по малко, по този начин както последователно се получават нездравословни привички.
Споделяйте напредъка си със фамилията, приятелите или с група за поддръжка, която би могла да помогне за реализиране на цели като отричане от тютюнопушенето. Това прави осъществяването на обещанието за по-здравословен метод на живот по-лесно и не толкоз ужасно, настояват специалистите.
Американските психолози също по този начин напомнят, че допускането на дребни неточности е напълно обикновено и не би трябвало непременно да се търси реализиране на съвършенство. Човек може да изиска поддръжка от най-близките си или професионална помощ, в случай че не може самичък да се оправи.
Психоложката Джеси Левин означи също, че се следи растеж на страдащите от меланхолия и тревога, както и на корист с разнообразни субстанции поради продължаващата пандемия от COVID-19.
"Хората търсят психическа непоклатимост в изменящата се среда. Тази година дано да не сме си най-строгите критици ", сподели тя. Според Джеси Левин е добре да си обещаем добрина, състрадание и амнистия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР