Новобранци и запасняци в Беларус започнаха да бъдат изпращани във

...
Новобранци и запасняци в Беларус започнаха да бъдат изпращани във
Коментари Харесай

Мобилизация! Минск започна да изпраща наборници и запасняци във военните части

Новобранци и запасняци в Беларус започнаха да бъдат изпращани във военните елементи, заяви през днешния ден пресслужбата на министерството на защитата, представена от ТАСС.
" Днес въоръжените сили започнаха да изпращат жители на Република Беларус, призовани на срочна военна работа и работа в запаса, във формирования и военни елементи на въоръжените сили на Република Беларус. През първия ден в армията бяха призовани към 1000 новобранци, които ще бъдат включени в редиците на силите за специфични интервенции, 72-ри ОУЦ (Обединен образователен център) и Минското военно комендантство ", беше посочено в известието.
Пресслужбата сподели, че през октомври и ноември се възнамерява към 10 000 души да постъпят на работа във въоръжените сили на Беларус и други военни формирования, а към 200 души – на работа в запаса. По време на наборната акция тази есен се възнамерява на наложителна военна работа да бъдат призовани близо 60 000 души.
По-рано президентът на Беларус Александър Лукашенко е заявявал, че сега няма потребност от готовност в страната. Същевременно при започване на октомври министерството на защитата заяви, че при нужда във въоръжените сили могат да бъдат признати 500 000 готови наборници. Според ведомството 60 % от беларуската войска се състои от военнослужещи на контракт.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР