Ново увеличение на таксите започнаха банките. От 1 септември Банка

...
Ново увеличение на таксите започнаха банките. От 1 септември Банка
Коментари Харесай

Банките ни цакат с новo вдигане на таксите от 1 септември: Теглене в брой става скъпо удоволствие

Ново нарастване на таксите започнаха банките. От 1 септември Банка ДСК подвига таксите за фирмените сметки. Обслужването на разплащателна сметка, включително особена и ликвидационна към този момент ще коства 20 лв. на месец, а не 15 лв., както до момента. Същото нарастване ще има и за разплащателна сметка на аграрни стопани, регистрирани по Търговския закон – търговски сдружения и еднолични търговци.

Ако клиентът изиска извлечение от сметката си, към този момент ще заплаща 36 лв., а не 30 както до момента, в случай че то е до 10 страници. За над 10 страници таксата става 3,60 лв. на страница.

Поскъпва и тегленето на пари на каса, като със поръчка комисионата става 0,85% върху цялата сума, само че не по-малко от 10 лв.. Без поръчка банката ще взима 1% от цялата сума. В момента таксата без поръчка е 0,60 на 100 от сумата, само че най-малко 10 лв., а без поръчка – 0,80% от сумата.

При внасяне на пари, в случай че купюрите са разказани, таксата ще е 0,70% от сумата, само че най-малко 10 лв., а в случай че не са – 1% от сумата, само че най-малко 30 лв.. В момента таксата при подредени купюри е 0,50% от сумата, само че най-малко 5 лв., а за неоформени – 0,80% от таксата, само че най-малко 30 лв..

Нови такси ще заплащат и клиентите на " Пощенска банка ", само че още от 29 август. Банката подвига таксата за изтегляне на пари на каса от разплащателна сметка на своите клиенти, като за сумата до 2000 лв. таксата става 0,70% върху изтегленото, само че не по-малко от 7 лв.. за суми над 2000 лв., таксата става 0,70% от сумата с предварителна поръчка за изтегляне, и 0,80% от цялата сума, само че най-малко 15 лв. – без поръчка. Досега таксата беше 0,60% върху сумата, а без поръчка – 0,70% от нея, оповестяват от Pariteni.bg.

Повече ще ви вземат на касата в банката и в случай че теглите пари от спестовната си сметка, като до 2000 лв. таксата се подвига от 6 на 7 лв..

Без поръчка за по-големи суми от спестовна сметка банката към този момент ще прибира 0,80% от изтеглената сума, само че не по-малко от 15 лв.. По-големи такси се вкарват и за изтегляне на пари от депозити – в случай че извършите това на дата, друга от падежа, към този момент ще платите не по-малко от 8 лв. или 0,75% от сумата. В момента няма минимална такса, а тя е 0,65% от изтеглената сума.

В 23 октомври " Централна кооперативна банка " също трансформира част от таксите за жители. За внасяне на суми в евро по разплащателна или спестовна сметка банката към този момент ще взима най-малко 1,50 евро, а не 1 евро както до момента. За изтегляне на пари на каса пък таксата става най-малко 6 лв., или 0,6% върху сумата. В момента има разлика и в случай че сумата е до 100 лв. таксата е 9 лв., от 100 до 2000 лв. тя е 6 лв., а над 2000 лв. – 0,6%. Ако решите да внесете пари по непозната сметка, то за суми до 50 лв. банката ще взима най-малко 2 лв. или 0,5% от сумата, а за над 50 лв. – 2% от сумата и не по-малко от 5 лв..

От средата на август ЦКБ към този момент увеличи част от таксите си. Увеличение имаше за тегленето на пари в брой на каса, без значение дали от разплащателна, депозитна или спестовна сметка, в случай че сумата е от 100 до 2000 лв., клиентът към този момент ще заплаща 6 лв., а не 4 лева, както до момента. По-голяма сума взима банката и в случай че не заявите авансово, че ще теглите парите. Таксата беше 0,6% върху сумата, само че най-малко 10 лв., а към този момент е 0,7%, само че най-малко 10 лв..

Ако пък платите резервацията си за отмора по сметка в банката да вземем за пример и внесете парите в брой, ще дължите най-малко 6 лв. или 0,45% от сумата, при 3 лв. до момента и 0,3% от сумата. 4 лв. стана таксата, в случай че клиент реши да трансферира пари от една своя сметка в друга или пък в такава на различен клиент.

" Общинска банка " подвигна таксите за клиенти от 10 август. За всеки превод от платежна сметка за съществени интервенции към сметки или депозити на други клиенти таксата стана 1,50 лв. при 90 стотинки в този момент. За всяка вноска на каса от лице, което не е титуляр на сметката за банкноти, банката взима към този момент 0,20% върху цялата сума, само че не по-малко от 4 лв., като таксата беше 0,10%, само че най-малко 1 лев.

За издаване на спомагателна дебитна карта таксата стана 6 лв., а за експресна услуга по издаване, възобновяване или преиздаване на карта – 12 лв., при 10 лв. преди този момент.

1 лв. към този момент заплащат и клиентите за отблокиране на дебитната им карта, в случай че са въвели три пъти неверен ПИН, до момента тази услуга беше безвъзмездна. Ако пък решите да измененията лимита, който можете теглите, ще би трябвало да платите 6 лв.. 48 лв. без Данък добавена стойност към този момент коства експресното издаване или възобновяване на кредитна карта, което е нарастване с 8 лв..
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР