Ново редовно правителство ще има в следващите две седмици, постигнато

...
Ново редовно правителство ще има в следващите две седмици, постигнато
Коментари Харесай

Обявяват новото правителство до две седмици?

Ново постоянно държавно управление ще има в идващите две седмици, реализирано е единодушие по доста тематики, разгласи в предаването "Офанзива " по НоваНюз съпредседателят на "Зелено придвижване ", част от "Демократична България ", Владислав Панев. По думите му макар разликите по някои тематики, значително е реализиран нужният консенсус.

Владислав Панев съобщи, че Кирил Петков би бил подобаващ да стане идващия министър-председател.

"Независимо от настояването на социалистите, бюджетното преразпределение няма да пораства, а ще пада. Договорихме понижаване на някои налози, прагът за регистрация по Данък добавена стойност ще се качи на 100 хиляди лв. от началото на 2023 година. Така дребните производители и търговци ще станат конкурентноспособни ", счита той.

Актуализацията на бюджета не е съществена цел на договарящите, като значимо е да се одобри бюджетът за 2022 година до края на годината, разяснява още Панев.

"Стиснахме си ръцете на 700 лева минимална работна заплата и 420 лева минимална пенсия, макар че цената на пенсията беше призната още при предходното държавно управление. Категорично обаче няма да има пенсионери под прага на бедността ", добави той.

Според Панев има задоволително запаси цените на тока и парното за семействата да не бъдат променяни или, в случай че се стигне до смяна тя да е минимална. "Очаквам сегашните придвижвания в цените на тока да са краткотрайни и да се лимитират до тази зима. Следващото държавно управление не би трябвало да прави дълготрайни планове на база краткотрайни положения ", сподели още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР