Ново развитие около драмата с отстраняването на Иван Гешев.Вече бившият

...
Ново развитие около драмата с отстраняването на Иван Гешев.Вече бившият
Коментари Харесай

Изненада! Ето къде иска да работи Гешев

Ново развиване към драмата с отстраняването на Иван Гешев.

Вече някогашният основен прокурор е подал заявление да бъде назначен на работа като прокурор във Върховната касационна прокуратура.
-->
Това събощи в “Още от деня ” по Българска национална телевизия Калина Чапкънова, член на Висш съдебен съвет от прокурорската гилдия. Тя разяснява, че кардинално е допустимо това да бъде отказано на Гешев. Чапкънова даде образец, че е имало отвод за назначение на магистрат на съображение на мнение на Етичната комисия към съвета.

Тя добави, че може да има и официални спънки да се прегледа настояването на основния прокурор.

Калина Чапкънова разяснява също, че не би нарекла Борислав Сарафов най-подходящия да поеме отговорностите на основен прокурор. Тя изясни, че Висш съдебен съвет е подходил на правилото на старшинството. По този фиктивен симптом Сарафов е най-старши измежду останалите заместници на Гешев, тъй като заема поста най-дълго.

Представителката на прокурорската гилдия сподели също, че по закон Висш съдебен съвет би трябвало да стартира в 7-дневен период процедура за назначение на нов основен прокурор след издаването на президентския декрет. По нейна оценка, изборът на нов титулярен основен прокурор може да отнеме 4-5 месеца.

Чапкънова е един от прокурорите, внесли настояването за освобождение на Иван Гешев. Тя беше безапелационна, че върху нея персонално не е оказван никакъв политически напън за това деяние. Не съм получавала позвънявания от нито един политик, съобщи тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР