Ново провинение на 35-годишния българин Жоро Скинаря, който беше арестуван

...
Ново провинение на 35-годишния българин Жоро Скинаря, който беше арестуван
Коментари Харесай

Българинът, свалил знамето в Кавала, е изпочупил бариери и ограждения на границата

Ново нарушение на 35-годишния българин Жоро Скинаря, който беше задържан в Кавала откакто смъкна гръцкия народен байрак на пристанището и се опита да закачи българския трикольор.

След като е арестуван на пристанището в Кавала, на българина му е повдигнато обвиняване за нарушение на националните знаци. Свалени са номерата на колата му и му е наложена възбрана да напуща Гърция. 

След излизането си от полицейския сектор обаче той се качва на автомобила си и тръгва към границата „ Илинден-Ексохи ”, където успешно преминава през няколко полицейски блока с висока скорост и чупи преграда, разказва NOVA.

Когато доближава до българската граница, сънародникът ни е хванат и колата му е иззета. Тъй като обаче няма правно съображение за задържането му, е освободен.

Задвижена е процедура по екстрадиция на лицето, която евентуално ще отнеме два-три месеца. Мъжът е оповестил, че членува в организация, която се бори за правата на Беломорието.

Българското посолство в Гърция излезе с позиция, в която се разграничава от постъпката на сънародника ни, осъжда я и афишира за противозаконна и почтена за жалост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР