Ново научно изследване в лабораторни условия сочи, че водата за

...
Ново научно изследване в лабораторни условия сочи, че водата за
Коментари Харесай

Водата за уста убива ли коронавируса?

Ново научно проучване в лабораторни условия сочи, че водата за уста може да унищожи ковид в границите на 30 секунди след третирането му, написа Evening Standart. Предварителните резултати сочат, че водата за уста, съдържаща минимум 0,07% цетилпиридиниев хлорид (CPC), демонстрира „ обещаващи признаци “, че може да се бори с вируса, написа в отчета на университета в Кардиф. 
Сега учените би трябвало да изследват дали изплакванията на устата със специфичната вода има капацитет и работи за болшинството от хората. Предстои ново клинично изпитване, което да откри дали водата за уста, която е налична във всеки магазин и за покупката й не е нужна рецепта, може да понижи равнищата на Covid-19 в слюнката на пациента. Изследването ще се организира в Университетската болница на Уелс в Кардиф и резултатите от него ще бъдат оповестени при започване на 2021 година.
Докладът на Университета в Кардиф, озаглавен „ Вируцидна резултатност на съставените елементи за изплакване през устата против SARS-CoV-2 In vitro ", също следва да бъде рецензиран.
Но на първо четене най-новото проучване поддържа друго изследване, оповестено предходната седмица, което открива, че CPC-базираната вода за уста е ефикасна за понижаване на вирусния товар на Covid. Последният тест също беше осъществен от учени в лабораторията на университета и имитираше изискванията при прекосяването през назофаринкса и орофаринкса на човек на разнообразни марки вода за уста.
Професор Дейвид Томас сподели: „ Въпреки че тази вода за уста доста дейно отстранява вируса в лабораторни условия, ние би трябвало да забележим дали ще работи при пациенти и това е смисълът на нашето настоящо клинично изследване “.
Д-р Ник Клейдън, експерт по пародонтология, счита, че проучването е „ доста скъпо “. Според него в случай че първичните резултати се потвърдят, потреблението на водата за уста ще може да се трансформира във значимо допълнение към рутината на хората в условия на пандемия, дружно с измиването на ръцете, физическото разграничаване и носенето на маски.
Световната здравна организация съобщи, че няма доказателства, които да допускат, че жабуренето на устата оказва помощ по някакъв метод за предотвратяване от ковид.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР