Ново напрежение между Русия и НАТО. Военният министър на Румъния

...
Ново напрежение между Русия и НАТО. Военният министър на Румъния
Коментари Харесай

Румънски министър се изпусна, че имат US балистични ракети, руснаците му благодарят

Ново напрежение сред Русия и НАТО. Военният министър на Румъния се изпусна и разкри, че във военна база на територията на страната има балистични ракети, оповестяват международни организации.

Павел Алексенко, секретар на посолството на Русия в Румъния, употребява обществената мрежа, с цел да нападне румънския боен министър Михай Фифор, който съобщи пред локалната медия Antena 3, че във военната база в Девеселу има " балистични ракети ".

Русия недоволства от оръжията в базата, защото подкопават стратегическата непоклатимост и националната сигурност на страната.

Алексенко преглежда думите на Фифор като самопризнание, че американците имат огромна военна инфраструктура до Русия.

" Коментарът на Фифор е още едно доказателство, че американският щит в Девеселу е директна и непосредствена опасност за съветската национална сигурност. Благодаря ви за тази спонтанна истина, господин Фифор ", написа Алексенко във " Facebook ", представен от ТАСС.

Очевидно президентът Путин няма да бъде удовлетворен от многото съществени военни благоприятни условия в Румъния. Как може президентът Путин да е вдъхновен от обстоятелството, че в Румъния има военна база в Девеселу с балистични ракети, по какъв начин може президентът Путин да е щастлив от това, че имаме база " Михаил Когълничану " с американски бойци, ние настояваме Съединени американски щати да продължат военното си наличие в Румъния като част от стратегическото партньорство. Как може Руската федерация да се радва, откакто ние обявихме, че Румъния има намерение да стартира стратегия за подводници в Черно море, разгласи Фифор пред Antena 3.

След коментара на Алексенко Фифор отбрани изявлението си и означи, че съветските представители неправилно са тълкували казаното от него. Той акцентира, че става въпрос единствено за системата за противоракетна защита, а не за балистични ракети. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР