Ново мобилно приложение Help A Paw е създадено с мисията

...
Ново мобилно приложение Help A Paw е създадено с мисията
Коментари Харесай

Мобилна апликация спасява бедставащи животни

Ново мобилно приложение " Help A Paw " е основано с задачата да оказва помощ на ранени или заболели животни. Идеята е потребителите му да могат елементарно и бързо да подават и откликват на сигнали за помощ, съдържащи информация за местонахождението и положението на животните.

Приложението е създадено в България и е гратис. Целта му е да форсира и улесни връзката сред доброволците и да усили възможностите за оцеляване на нуждаещите се от незабавна помощ животни.

Идеята за приложението се ражда преди няколко години, мотив за по-детайлното й създаване става дипломен план. " Преди време инцидентно попаднах измежду огромен кръг от хора във фейсбук, които интензивно помагаха на бездомни животни. Когато някой забележеше потърпевшо куче или котка, само че не можеше да реагира на момента, молеше останалите за помощ. По същото време аз трябваше да пиша дипломна работа. Така ми хрумна концепцията да съчетавам потребното с приятното и да основа приложение, което да направи по-бърза и надеждна връзката сред доброволците, " споделя основателят на мобилната апликация Милен Маринов.

Така се появява демо версията на Help A Paw за смарт телефоните iPhone, която печели второ място в състезанието за мобилно приложение по време на конференцията MobCon. В резултат софтуерната компания MentorMate подкрепя създаването на мобилната версия за другата известна мобилна платформа – Android. Следват още месеци на дотъкмяване и изпипване на двете приложения, само че в последна сметка те към този момент са факт.

Help A Paw може да бъде свалено гратис от онлайн магазините Apple App Store и Гугъл Play.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР