Ново медицинско проучване установи, че човешкият бял дроб има свойството

...
Ново медицинско проучване установи, че човешкият бял дроб има свойството
Коментари Харесай

Проучване: Човешкият бял дроб се регенерира след отказване на цигарите

Ново здравно изследване откри, че човешкият бял дроб има свойството да се регенерира след отричане на цигарите, даже когато става въпрос за доста тежки пушачи, написа „ Индипендънт “.

Проучването е извършено от „ Уелкъм сангър институт “ и „ Университетски лицей Лондон “, като са съпоставени белите дробове на сегашни пушачи и тези, които към този момент са отказали цигарите.

Медиците открили, че тези, които са съумели да преборят нездравословния табиет, имат „ генетично по-здрави “ бели дробове, като органът самичък произвеждал нови кафези, които да компенсират уврежданията от тютюнопушенето.
Употребата на електронни цигари води до риск от инсулт При композиция с обичайните цигари рискът се усилва два пъти
Това внезапно понижава риска от развиването на рак на белите дробове. Учените акцентират, че резултатите са същите даже при хора, които са пушили цигари дълги години и в един миг са ги отказали.

„ Хора, които пушат от 30, 40 и повече години постоянно ми споделят, че е прекомерно късно да спрат да пушат. Най-вълнуващото на нашето изследване е, че то потвърждава, че в никакъв случай не е късно да спреш цигарите. Някои от участниците са изпушили повече от 15 хиляди кутии с цигари в живота си, само че единствено за няколко години без тях, белите им дробове регенерират и не виждаме никакви признаци на тютюнопушене “, споделя доктор Питър Кампбъл, водещ изследването.

Въпреки това медиците разясняват, че е рано да се вършат по-сериозни изводи, защото развалените от цигари кафези въпреки всичко остават в тялото и могат да се развият в рак.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР