Ново изследване установи, че правим сериозни грешки, когато полагаме слънцезащитните

...
Ново изследване установи, че правим сериозни грешки, когато полагаме слънцезащитните
Коментари Харесай

Грешките при мазането със слънцезащитен лосион

Ново проучване откри, че вършим съществени неточности, когато поставяме слънцезащитните си лосиони на плажа или в планината. В резултат на това употребяваме едвам 40% от цялата защитна мощност на продукта. Повечето хора считат, че е изцяло задоволително просто да покрият откритите области от кожата, които желаят да предпазят. Проблемът обаче е, че никой от нас не се старае пластът да е толкоз пълен, колкото е належащо за цялостна отбрана. 

Някога защитният фактор на първите лосиони е бил едвам втори. Днешните стигат до цели 100 единици. Въпреки софтуерния прогрес огромна част от действителната успеваемост на лосиона зависи от метода, по който се ползва.

“Да вземем за образец лосион със предпазен фактор 20. Ако го нанесем по типичния метод, по който го маже надали не всеки на плажа, и използваме дебелина на пласта от към 0.75 мг на квадратен сантиметър, отбраната, която действително ще получим, ще се равнява на такава, която се обезпечава от лосион със предпазен фактор от единствено 4 ”, изяснява Антъни Йънг, професор по фотобиология към Кралския лицей в Лондон.

Какво е решението? Трябва да се стремим към дебелина от 2 мг на квадратен сантиметър, което е близо два пъти повече от естествения пласт, който поставят хората.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР