Ново изследване разкрива кои са страните с най-здраво население и

...
Ново изследване разкрива кои са страните с най-здраво население и
Коментари Харесай

България на челно място в класация за най-нездравословен начин на живот

Ново проучване разкрива кои са страните с най-здраво население и тези, в които хората живеят най-нездравословно. The Indigo Wellness Index е един от най-актуалните показатели по тематиката, като проучването обгръща 191 страни, написа "Бизнес инсайдър ".

Индексът включва 10 съществени индикатори - предстояща дълготрайност на живота, кръвно налягане, риск от диабет, меланхолия, благополучие, затлъстяване, приложимост на алкохол, приложимост на тютюн, прекомерно дребна физическа интензивност, държавни разноски за опазване на здравето.

Класацията за най-здраво население оглавява Канада, до момента в който страните с едни от най-лошите индикатори са разкъсваните от войни субсахарски африкански страни. Може би изненадващо в тази ситуация е слабото класиране на страни, за които се счита, че водят идиличен метод на живот, като Сейнт Лусия и Барбадос.

България заема нежеланото 4-то място в класацията на страните, в които хората живеят най-нездравословно. "Слънчев бряг може и да наподобява като съвършеното място за отмора, само че домът на курорта - България, заема четвърто място, поради високи стойности на индикаторите кръвно налягане, меланхолия и приложимост на алкохол ", показват създателите на проучването.



С по-лоши индикатори от страната ни в тази ранглиста са единствено тихоокеанската островна страна Кирибати (3-то място), карибската островна страна Сейнт Лусия (2-ро място) и Република Южна Африка (1-во място).

С по-добри индикатори от нас в класацията са Микронезия, Барбадос, Армения, Централноафриканска република, Хаити, Ирак, Грузия, Литва, Украйна, Сърбия, Тринидад и Тобаго, Латвия, Ямайка, Египет, Доминиканска република, Самоа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР