Ново изследване доказа, че редовната консумация на кивита повишава доброто

...
Ново изследване доказа, че редовната консумация на кивита повишава доброто
Коментари Харесай

2 кивита на ден подобряват настроението

Ново проучване потвърди, че постоянната консумация на кивита покачва положителното въодушевление и кара човек да се усеща пресен през целия ден.

При опита за доказване на полезността на този плод 54 доброволци са разграничени на 3 групи.

Първата група всекидневно хапвали по 2 кивита. В менюто на участниците от втората група участвало по половин киви, а третата група изобщо не консумирали плода.

След 6 седмици изследване резултатите безапелационно потвърдили удобният резултат на кивито.

Участниците, които хапвали по 2 кивита дневно, не страдали от отмалялост и свели до най-малко депресивните положение за разлика от доброволците в другите 2 групи.

 Плод Киви

Ръководителят на изследването - проф. Маргарет Висър, стига до заключението, че повода кивито да оказва толкоз позитивен резултат върху настроението е мощната централизация на витамин С.

Чрез това проучване учените потвърдиха, че екзотичният плод може да ободри човек повече и от кафето.

Витамин С ни зарежда с сила и, въпреки че се съдържа и в доста други плодове, единствено кивито може да ви подсигурява освежителен резултат. Кивито съдържа повече витамин С и от портокалите.

Витамин С подтиква производството на колаген, който прави кожата ни еластична.

Кивито е мощен антиоксидант, нужен за обновяването и възобновяване на тъканите, защитавайки ги от нездравословното деяние на нечистата околна среда.

 Кивита

Кивито има имуностимулиращи свойства и предотвратява преждевременното стареене.

Мъхестият зелен плод е потребен и за очите. В него се съдържа лутеин - натурален каротиноид, който предпазвa зрението и оказва помощ за абсорбирането на нездравословната ултравиолетова светлина, като предотвратява дегенерацията на макулата на окото.

В зеления плод се съдържат и фибри, които подкрепят активността на храносмилателната система и понижават риска от сърдечно-съдови болести, рак на дебелото черво, както и равнищата на нездравословния холестерол.

Естествените съставки в кивито стопяват мазнините и намаляват риска от формиране на тромби.

Кивито се назовава от източните нации “плод на здравето ”, заради относително високото наличие на витамини. Някои го назовават " витаминна бомба ", а повода за това се крие в наличието на разнообразни скъпи субстанции под кората на зеления плод.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР