Ново чудо на остров Свети Иван край Созопол, 11 години

...
Ново чудо на остров Свети Иван край Созопол, 11 години
Коментари Харесай

След мощите на Йоан Кръстител! Ново чудо на остров Св. Иван

Ново знамение на остров „ Свети Иван ” край Созопол, 11 години откакто топ археологът проф. Казимир Попконстантинов направи най-голямата находка в актуалната българска археология – мощите на св. Йоан Кръстител. Откритието даде старт на най-голямата акция за запазване и разпространение на културно-историческото завещание у нас „ Чудесата на България ”, инициирана и провеждана към този момент 11 години от „ Стандарт ”.

Проф. Попконстантинов откри неповторимо манастирско аязмо, непокътнато непокътнато в продължение на 1500 години. Наричат този невероятен чудодеен извор най-новото знамение на острова.

Бившият началник на комисията по просвета и някогашен културен министър Вежди Рашидов посети през днешния ден остров „ Свети Иван “ край Созопол по покана на проф. Казимир Попконстантинов, с цел да прегледа находките и да се запознае с работата на учения.

„ Специално поканих господин Вежди Рашидов да се запознае през днешния ден с нашата активност в проучването на най-големия в черноморската акватория остров, тъй като в продължение на повече от 10 години той постоянно е полагал огромни старания да подкрепя нашите археологически изследвания – и като министър на културата два мандата, и по-късно като законодател “, сподели проф. Казимир Попконстантинов.

Вежди Рашидов поздрави археологическия екип и уточни, че неповторимото ни завещание е лицето на България пред Европа и пред света и точно по тази причина при ръководството на ГЕРБ са отделяни доста средства за разкриването, консервирането и експонирането на археологическите открития.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР