Новизбраният крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонару отхвърли твърденията, че

...
Новизбраният крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонару отхвърли твърденията, че
Коментари Харесай

Новият президент на Бразилия: Не съм фашист, а бразилският Чърчил

Новизбраният крайнодесен президент на Бразилия Жаир Болсонару отхвърли изказванията, че е фашист и се обрисува като бразилския Чърчил , който е решен да изведе засегнатата от рецесия страна от " това мочурище " , написа " Гардиън ".

63-годишният Жаир Болсонару завоюва извършения в неделя втори тур на президентските избори против 53-годишния Фернандо Хадад. Той беше определен от 58 милиона гласоподаватели.

 Втори тур на президентските избори в Бразилия
Втори тур на президентските избори в Бразилия

Исторически избор в най-голямата страна в Латинска Америка

В едно от първите си телевизионни изявленията след изборната победа Болсонару, някогашен парашутист, който е легендарен с язвителната си реторика, акцентира, че левите му критици са фашисти, а не той.

" Те постоянно упрекват другите за това, което самите те са . Тези леви хора, които постоянно слагат себе си пред останалите, които са фашисти ", отбрани се той пред TV Band.

Болсонару отхвърли да се извини за свое изявление, че военният режим в Бразилия от 1964 до 1985 година е трябвало да убие 30 000 души.

 Какво избира Бразилия на днешния избор – Бракзит?
Какво избира Бразилия на днешния избор – Бракзит?

Фаворит за президентския пост е радикалният Жаир Болсонаро...

63-годишният Жаир Болсонару, който показва възхищението си към диктатори, в това число Аугусто Пиночет, счита, че доста бразилци в този момент имат вяра, че военният режим в Бразилия " не е бил тирания, както левите постоянно тръбят ". Според него медиите незаслужено разказват някогашния водач на Куба Фидел Кастро като президент , до момента в който в това време назовават деспот Жуау Фигейреду, който ръководи Бразилия в последните години на диктатурата.

Жаир Болсонару е сравняван от най-яростните си критици с Адолф Хитлер , само че той съобщи в изявлението за TV Band, че моделът за него е Уинстън Чърчил.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР