Новият вицепремиер по европейската интеграция на Република Северна Македония (РСМ)

...
Новият вицепремиер по европейската интеграция на Република Северна Македония (РСМ)
Коментари Харесай

Боян Маричич: РСМ няма да се меси в политиката на България спрямо „македонското малцинство“

Новият вицепремиер по европейската интеграция на Република Северна Македония (РСМ) Боян Маричич преди визитата във вторник в Скопие на българския министър председател Кирил Петков удостовери, че Македония няма да се меси в политиката на България по отношение на така наречен „ македонското малцинство “, цитира думите му скопското електронно издание “Фактор “.

" Първо считам, че до момента сме имали такава процедура на невмешателство в която и да е прилежаща страна. Не е работа на Северна Македония да споделя къде има малцинство в района, а подобен е казусът с България, " сподели Маричич в отговор на журналистически въпрос на взаимна конференция с немския министър за Европа Ана Лирман, която е на посещаване в Скопие.

Бившият министър на правораздаването сподели, че политическите партии и сдружения могат да пазят правата на македонското малцинство в България пред Съвета на Европа, само че би било непродуктивно, в случай че страната го изиска, тъй като, както споделя, такива са конституционните отговорности.

По отношение на взаимния комитет от исторически комисии Маричич сподели, че " досегашните старания ще бъдат включени в идната рамка, която ще включва няколко групи, комисии и институции ".

„ Предполагам, че тази комисия ще продължи да съществува, само че под каква форма - ще забележим, “ сподели Маричич.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР